Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Najavljen Sajam obrazovanja i mogućnosti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66306
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.05.2024. 14:44 
Naslov:  Najavljen Sajam obrazovanja i mogućnosti
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U organizaciji Osječko-baranjske županije 16. i 17. svibnja 2024. godine od 9.00 do 12.00 sati u Gospodarskom centru OBŽ u Osijeku održat će se „Sajam obrazovanja i mogućnosti“, nova sajamsko-informativna manifestacija namijenjena učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola. Prvog dana održat će se „Sajam mogućnosti - putokaz budućnosti“ koji je posvećen učenicima završnih razreda srednjih škola, a drugog dana na „Sajmu obrazovanja“ učenicima osmih razreda osnovnih škola predstavit će se sve srednje škole i učenički domovi na području Osječko-baranjske županije.

Novu manifestaciju danas (13. svibnja 2024. godine) na konferenciji za medije predstavili su zamjenik župana Josip Miletić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul. Kako je poručeno, temeljni cilj manifestacije je predstavljanje svih srednjih škola i učeničkih domova Osječko-baranjske županije putem informativnih štandova te pružanje svih relevantnih informacija o nastavnim programima i upisima u izravnom kontaktu s učenicima, roditeljima i ostalom zainteresiranom javnošću.

- Sajam obrazovanja i mogućnosti ponudit će stvarno pregršt mogućnosti i svega što se može ponuditi našim osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji žele upisati fakultet, dok će gospodarstvo i resorne institucije ponuditi mogućnosti za one koje traže aktivno zaposlenje. Pozivamo stoga sve koji završavaju srednju školu da budu aktivni i da nam se priključe. Odabir smjera koji će djeca upisati i posao kojim će se baviti u životu je izuzetno važna odluka, pa pozivamo učenike i njihove roditelje da dođu, vide i donesu odluku o tome što žele učiti i što žele postati, a u tomu će im pomoći i Osječko-baranjska županija. Sajam je izuzetno važan i poduzet ćemo sve potrebne korake da se našoj djeci omogući kvalitetno obrazovanje nakon kojega mogu ostati raditi u našoj Slavoniji. Ove godine napravili smo i promjene u pojedinim srednjoškolskim zanimanjima, otvorena su i neka nova zanimanja koja su prepoznata kao deficitarna zanimanja, a otvorena su i neka zanimanja koja traži tržište rada. Uvjeren sam da ćemo i dalje, u suradnji sa našim ministarstvom, uspjeti napraviti sve što je potrebno da djeca imaju obrazovanje kako zaslužuju - rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

- Prvog dana na „Sajam mogućnosti - putokaz budućnosti“ u Gospodarski centar OBŽ dovest ćemo maturante iz svih škola Osječko-baranjske županije, njih oko 2.500. Predstavit će se Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera Osijek sa svim svojim sastavnicama, kao i veleučilišta iz Vukovara, Virovitice i Požege za programe kojih nema u OBŽ kako bi maturanti dobili širu sliku i mogli se upisati na zanimanja koja ih zanimaju. Kako značajan broj naših maturanata ne ide na fakultete nego na tržište rada i za njih smo osigurali potrebne informacije. Pozvali smo Hrvatsku gospodarsku komoru i Hrvatsku obrtničku komoru koje dovode potencijalne poslodavce, a to su velike tvrtke i obrtnici koji će se predstaviti sa svojim ponudama. Bit će tu i Hrvatski zavod za zapošljavanje i njihov CISOK, kao centar za usmjeravanje maturanata i učenika osmih razreda, zatim Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ koji će učenicima govoriti o mentalnom zdravlju, zdravoj prehrani i svemu što mladog čovjeka treba zanimati i o čemu treba promišljati, a predstavit će se i udruge mladih. Dakle, nastojali smo organizirati sajam širokih mogućnosti kako bi naši maturanti vidjeli sve što im nudi naša županija. Jednako tako, predstavit će se Ured za gospodarstvo OBŽ te će govoriti o poticajima za otvaranje obrta, zatim će banke predstaviti modele kreditiranja studenata i druge teme, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te će mladi i iz tog segmenta na jednom mjestu dobiti kompletne informacije koje se tiču njihove budućnosti. Sljedećeg dana, u petak, bit će Sajam obrazovanja s opet organiziranim dolaskom 2.500 osmaša. Njima će se predstaviti sve srednje škole na području naše županije i svi koji su bili dan ranije. Doći će i Hrvatska vojska, MUP, Državna vatrogasna škola. Učenicima osmih razreda ponudit ćemo sve informacije o upisima i stanju na tržištu kako bi dobro promislili i donijeli najbolje odluke - istaknula je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš-Kul.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: