Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dinko Huis pobjednik devetog brzopoteznog turnira

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66064
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.05.2024. 10:08 
Naslov:  Dinko Huis pobjednik devetog brzopoteznog turnira
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Šahovski dom Zrinjevac ugostio je 27 šahista na 9 brzopoteznom turniru Osječkog šahovskog saveza i šahovskog kluba Mladost.

Igralo se 9 kola po švicarskom sistemu uz tempo igre 5min + 3 sekunde za svaki odigrani potez, a sudio je državni sudac Renato Vince iz Osijeka.

Zanimljive partije i završnice bile su tijekom cijelog turnira na kome je pobijedio majstorski kandidat Dinko Huis član ŠK Belišće sa 7,5 bodova.

Prava drama odvijala se u posljednjem kolu turnira kada je vodeći Dinko Huis izgubio od FIDE majstora Vladimira Nestorovića te su ga pobjedama dostigli prvi favorit međunarodni majstor Nenad Mrkonjić i mladi Fran Topalić iz ŠK Ferit. Dopunski kriteriji donijeli su trijumf Huisu. Iza njih s pola boda manje našao se Nestorović član ŠK HVIDRA iz Osijeka, a peto mjesto zauzeo je mladi Luka Jovčić iz ŠK Ferit.

Najbolji nagrađeni igrač do 20 godina bio je Dominik Brleković član ŠK Damin gambit iz Osijeka. Nagrađenima igračima nagrade je uručio predsjednik Osječkog šahovskog saveza Zvonko Horvat.


Tekst i foto: OŠS

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: