Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Rukometaši Osijeka idu u Dubravu po ostanak

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66063
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.05.2024. 12:38 
Naslov:  Rukometaši Osijeka idu u Dubravu po ostanak
04.05.2024. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uzbudljiva i neizvjesna završnica očekuje nas ovog vikenda u Paket24 Premijer ligi. U Ligi za ostanak samo su dvije momčadi, Gorica i Metković-Mehanika, osigurale ostanak, a ostale se sve još uvijek bore da sačuvaju premijerligaški status, izuzev Ribole iz Kaštela koja je još ranije otpisana. Među njima je i Osijek koji trenutno ima 19 bodova i nalazi se na četvrtom mjestu ligaške ljestvice. No, serija nepovoljnih rezultata dovela ih je do toga da će se u posljednjem kolu boriti za ostanak, i to protiv Dubrave. Utakmica je na rasporedu u subotu, 4. svibnja 2024., s početkom u 19 sati u SD Dubrava.

Računica je bila dobiti sve domaće susrete i probati uzeti koji bod u gostima. Osječani su na kraju upisali devet od mogućih deset bodova na domaćem parketu i dva boda na gostovanjima. Prikazali su znatno bolju igru u odnosu na prošlu polusezonu, a ono što je publika imala prilike vidjeti na Zrinjevcu bio je atraktivan i čvrst rukomet. Spletom okolnosti ta se momčad sada priprema za najvažniju utakmicu – utakmicu sezone.

Protivnik je dobro poznat – zagrebačka Dubrava, sastav s kojim su se Osijekovi igrači susreli već dva puta. Upravo su protiv Dubrave i krenuli u proljetni dio natjecanja pobjedom u Kupu Hrvatske i prolaskom u četvrtfinale. No, isto tako, Mlinarićeva je momčad bila jedina koja je ove polusezone uzela bod na Zrinjevcu. Sada su zaredali tri poraza i sigurno će se pred domaćom publikom „čupati“ protiv Osijeka. Nešto će se svakako pitati i Osječane koji su u prošlom kolu uvjerljivo srušili Rudar i motivirani dočekuju završnicu.

- Moramo napraviti sve što je u našoj moći da očuvamo premijerligaški status – istaknuo je Osijekov trener Frano Veraja. - Jako teška utakmica je pred nama, Dubrava je momčad puna mladih reprezentativaca koja je jedina uzela bod u Osijeku ove polusezone. Tu svakako treba obratiti pažnju na vanjske igrače Lisca i Tomšića, kao i prekaljenog vratara Sladoljeva. Na nama je da skupimo glave i odigram najbolju utakmicu sezone. Mislim da nismo zaslužili da budemo u krugu kandidata za ispadanje, ali serija nepovoljnih rezultata dovela nas je do toga da nemirno spavamo zadnja dva tjedna. Uvjeren sam da smo se dobro pripremili, da su dečki fokusirani i spremni. Idemo na najbolji mogući način završiti sezonu.

Strateg Osijeka moći će računati na kompletan kadar. I da ima ozlijeđenih, vjerujemo da bi rukometaši u ovom susretu igrali i „s jednom nogom“ ako treba. Zajedništvo ove momčadi je neupitno, njihova požrtvovnost i motivacija također. Nadamo se da će to sutra uspješno prenijeti na parket i da će i sljedeće sezone igrati u najvišem rangu hrvatskog rukometa.


Tekst i foto: RK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: