Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kulturni centar Osijek: Koncert Splitskog gitarističkog kvarteta

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2024. 18:23 
Naslov:  Kulturni centar Osijek: Koncert Splitskog gitarističkog kvarteta
22.04.2024. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Koncertom Splitskog gitarističkog kvarteta nastavlja se Koncertni ciklus grada u ponedjeljak, 22. travnja 2024., s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek.

Nagrađivani splitski gitaristi: Josip Dragnić, Kajo Milišić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević od 2010. okupljeni u Splitski gitaristički kvartet kontinuirano ostvaruju zapaženu koncertnu aktivnost, a Kvartet se profilirao u jedan od vodećih promotora hrvatskog glazbenog stvaralaštva za gitaru u Hrvatskoj i inozemstvu.

Koncerti i turneje po Španjolskoj, Italiji, Nizozemskoj, Belgiji i Luksemburgu, nastupi na europskim gitarističkim festivalima (Njemačka, Bugarska, Slovenija, Švicarska) čine ovaj Kvartet jednim od najprominentnijih glazbenih sastava na ovim prostorima što potvrđuju i pozivi, nagrade i priznanja koje su im dodijeljene.

Na programu Kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrstu sastava, redovito nalaze i skladbe domaćih autora posvećenih upravo Splitskom gitarističkom kvartetu, što je u skladu s težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.

Iz Splita, i sa svjetskih glazbenih pozornica stižu nam u Osijek, u Koncertni ciklus grada, u ponedjeljak, 22. 4. u 20.00 sati s programom na kojem će se naći djela Manuela de Falle, Claudea Debussyja, Lea Brouwera, Celsea Machada, ali i spomenutih hrvatskih skladatelja koji su skladali za gitaru: Vlade Sunka i Ivana Božičevića.

Ulaz je slobodan.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: