Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Teatar to go najavljuje 100. izvedbu predstave "Botaničari"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65811
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.04.2024. 9:29 
Naslov:  Teatar to go najavljuje 100. izvedbu predstave "Botaničari"
20.04.2024. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Teatar to go najavljuje 100. izvedbu predstave “Botaničari”, autora Gorana Smoljanovića, u subotu, 20. travnja 2024., u 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića Osijek. Pozvana su sva djeca i njihovi najbliži da zajedno s glumcima i autorskim timom proslave ovaj jubilej. Cijena ulaznice je 4,00 eura. Ulaznice se mogu rezervirati ili kupiti na blagajni Dječjeg kazališta.

Predstava je do sada odigrana u 50-ak mjesta u Hrvatskoj. U nekim je mjestima gostovala i više puta, a najviše je izvedbi bilo u Osijeku i Bjelovaru. Osim navedenih izvedbi, predstava se, u vrijeme pandemije, igrala i online, a prijenos su gledali učenici širom Hrvatske, čak i Njemačke.

Predstava je premijerno izvedena u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića kao dio edukativno–obrazovnih aktivnosti projekta “Čist grad - naš ponOS” s kojim Grad Osijek ima cilj podizanja ekološke svijesti građana te promjene njihovih navika.

Preko 10.000 djece upoznalo se s Borkom i Florijanom, običnim ljudima koji uz pomoć njih postaju eko junaci. Riječ je o interaktivno-edukativnoj komediji u kojoj likovi pronalaze drevnu sjemenku biljke čija će raskošna krošnja doći do ozona i pročistit sva onečišćenja u zraku. Naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme sudbonosne sjemenke, pretvara se u komičnu avanturu. Tek u suradnji s publikom naši junaci pronalaze rješenja kako bi pripremili mjesto za uspješnu sadnju tako bitne biljke.

Stota izvedba predstave na nezavisnoj izvedbenoj sceni za djecu i mlade povod je za slavlje. Zahvaljujemo svim ponaosob koji su nas podržali i omogućili izvedbe, bez suradnje sa školama, vrtićima, institucijama, općinama i gradovima to ne bi bilo moguće. Posebno hvala našoj publici, koja zajedno s nama živi predstavu i potvrđuje da radimo dobro”, rekao je autor i glumac u predstavi Goran Smoljanović.

Uz Gorana Smoljanovića, u predstavi glumi Ivan Pokupić. Zajedno igraju i svjedoče koliko je djeci bitno da su uključena u donošenje odluka i koliko im znači realizacija njihovih ideja na sceni.

Dramaturgiju predstave potpisuje Marta Maria Mekovec de Carvalho, glazbu Bojan Sauerborn i Željko Šereg, a kostime Selena Gazda. Stota izvedba realizirat će se u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića.

Zanimljivo je da je stota izvedba došla baš u godini kada Teatar to go obilježava deset godina djelovanja. Prigoda za slavlje nikad više.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: