Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Mala škola začina" u praktikumu kuharstva Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škola

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65811
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.04.2024. 13:47 
Naslov:  "Mala škola začina" u praktikumu kuharstva Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U suvremenom amfiteatarskom praktikumu kuharstva Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škola, Osijek održana je radionica pod nazivom „Mala škola začina“ provedena u suradnji s vodećim međunarodnim proizvođačem začinskog bilja i začina Kotanyi.

Gosti predavači tvrtke Kotanyi bili su gđa. Matija Bagur Kolatić i gosp. Dražen Busjak iz tvrtke Kotányi.

Gospođa Matija Bagur Kolatić istaknula je „nastojala sam učenike i nastavnike upoznati s mnoštvom zanimljivosti o začinima, kao i o povijesti samih začina i njihova korištenja na našim prostorima. Tijekom radionice govorili smo o pravilnom čuvanju i skladištenu začina, upotrebi začina u kuharstvu te mogućnostima kombiniranja različitih začina u pripremi slatkih i slanih jela. Učenici su pokazali veliko zanimanje, što izuzetno raduje.

Istovremeno je gospodin Dražen Busjak u praktičnom dijelu, koristeći Kotanyi začine, pripremao dva svjetski poznata jela - Chilli con carne i Curry s piletinom i ananasom – „Bilo je veliko zadovoljstvo raditi u ovako dobro opremljenom praktikumu gdje učenici i nastavnici imaju sve mogućnosti kvalitetne pripreme za tržite rada. Vidi se da nastavnici redovito upoznaju učenike sa suvremenim kulinarskim trendovima, dok učenici rado sudjeluju na radionicama i kušanju jela koja smo pripremili.

Nastavnik kuharstva Ivan Kelava istaknuo je „na radionici je sudjelovalo 50 učenika i nastavnika. Radionica je bila namijenjena učenicima koji se obrazuju u smjerovima Kuhar i Turističko-hotelijerski tehničar, a željelo se proširiti znanja o svijetu začina te ih potaknuti da i sami isprobaju različite kombinacije začina koje tradicionalno nisu ukorijenjene u prehrani ljudi na ovom području.

Ovom radionicom nastavlja se ciklus edukacija Regionalnog centra kompetentnosti namijenjenih učenicima i nastavnicima, a uskoro se planiraju i radionice s odraslim polaznicima i širom javnosti.


Tekst i foto: RCK VirtuOS

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: