Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Manifestacija "Baranjski bećarac" proglašena najboljom kulturnom manifestacijom 2023. godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65811
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.04.2024. 13:22 
Naslov:  Manifestacija "Baranjski bećarac" proglašena najboljom kulturnom manifestacijom 2023. godi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sinoć je u Biogradu na Moru održana 24. međunarodna poslovno - turistička burza PUT - najstariji hrvatski B2B turistički susret. Između više od 200 sudionika i 120 predstavnika turističkih subjekata istakao se Baranjski bećarac koji je ispred Turističke zajednice općine Draž nagrađen nagradom Simply the best of the best za kvalitetu, kreativan i inovativan razvoj manifestacije koja njeguje kulturu i tradiciju života lokalne zajednice, a svojim sadržajima značajno unapređuje atraktivnost ukupne turističke ponude Baranje. Nagradu su preuzeli Filip Golubov, direktor Turističke zajednice općine Draž i Anamarija Bertin, tajnica Kulturno – turističke manifestacije Baranjski bećarac.

Zahvaljujemo organizatorima na dodjeli ove nama izuzetno važne nagrade. Ove godine se Baranjski bećarac održava 29. puta i to u Topolju od 31. svibnja do 1. lipnja, a ovo je prvo formalno priznanje našem trudu i radu oko osmišljanja i organizacije. Zahvalio bih se i čestitao čitavom našem timu Baranjskog bećarca koji se svake godine trudi nadmašiti sami sebe u organizaciji ove najveće i najvažnije folklorne manifestacije u Baranji kao i svim partnerima, udrugama i volonterima koji doprinose ovoj našoj zajedničkoj manifestaciji. Vidimo se, ako Bog da, svi u Topolju na Bećarcu. – izjavio je direktor TZ Draž Filip Golubov.

Inače, Baranjski bećarac je kulturno – turistička i eno – gastro manifestacija koja se održava svakog prvog vikedna u lipnju a povremeno, kao ove godine, dio programa se održava i u svibnju. Manifestacija je od velikog značaja za lokalnu zajednicu ali i za regiju jer promovira tradicijsku kulturu i baštinu kako šokačkih sela podunavske Baranje tako i Baranje u cjelosti ali i šire regije Podunavlja. Ovo je mjesto sastanka podunavskih Hrvata – Šokaca, Bunjevaca i Bošnjaka od Pečuha preko općine Draž do Novog Sada i od Osijeka preko općine Draž do Subotice. Manifestacija promovira i uzgoj konja lipicanaca, tradiciju sviranja gajdi, domaću proizvodnju vina i domaću tradicijsku gastronomiju temeljenu na jelima od tjestenine koja se mogu kušati na takozvanom Festivalu tista koji je sastavni dio programa. Cijeli program se odvija u Topolju u pitoresknom krajoliku kod barokne crkve sv. Petra i Pavla koja je nedavno proslavila 300 godina od izgradnje. Ona i danas usamljena u Topoljskom ataru stoji kao spomenik na davnu 1722. godinu kada ju je podigao nadvojvoda Eugen Savojski u zahvalu Gospodinu za veliku vojnu pobjedu nad Osmanlijama u bitci kod Sente koja je značila kraj Osmanske prijetnje za ova područja.



Tekst i foto: TZO Draž

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: