Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Koncertni ciklus grada: Orguljaški koncert - Elizabeta Zalović i Marin Zokić

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65875
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.04.2024. 9:01 
Naslov:  Koncertni ciklus grada: Orguljaški koncert - Elizabeta Zalović i Marin Zokić
06.04.2024. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Koncertni ciklus grada nastavlja se ove subote, 6. travnja 2024., s početkom u 20.00 sati orguljaškim koncertom u crkvi sv. Križa u osječkoj Tvrđi. Ugledna hrvatska orguljašica Elizabeta Zalović i trubač Marin Zokić izvest će koncertni repertoar za orgulje i trubu na kojem će se naći djela Bacha, Albinonija i Clarkea, ali i domaćih skladatelja koji su skladali za orgulje: Lešćana i Klobučara. Ulaz je slobodan.

Elizabeta Zalović renomirana je hrvatska orguljašica i profesorica orgulja na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Članica je orguljaškog dua Quattro obbligato, prvog na ovim prostorima, s kojim je snimila dva nosača zvuka i s kojim redovito nastupa u zemlji i inozemstvu. Solistički je održala niz recitala i ostvarila mnogobrojne nastupe, između ostalih i na Dubrovačkim ljetnim igrama, Muzičkom biennaleu, Danima hrvatske glazbe, ciklusu Lisinski subotom i drugima…
Marin Zokić prvi je trubač Zagrebačke filharmonije, izvanredni profesor trube na Muzičkim akademijama u Zagrebu i Sarajevu i solist na trubi koji nastupa uz hrvatske orkestre: Zadarski, Varaždinski i Hrvatski komorni orkestar, Zagrebačku filharmoniju i Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split..

Duo Zalović-Zokić na koncertu u Osijeku izvest će neka od kapitalnih djela za orgulje i trubu skladatelja koji su velikim djelom pisali upravo za orgulje: Tomasa Albinonija, J.S. Bacha, Mate Lešćana, Anđelka Klobučara, i J. Clarkea.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: