Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek: Okrugli stol "Žitarice bez glutena - put od proizvodnje do svakodnevnog života"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65875
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.04.2024. 8:56 
Naslov:  Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek: Okrugli stol "Žitarice bez glutena - put od proizvodnje
12.04.2024. 17:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U okviru događanja tijekom Mjeseca proizvoda na bazi žitarica na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek održat će se okrugli stol pod nazivom „Žitarice bez glutena - put od proizvodnje do svakodnevnog života“.

Jeste li ikada razmišljali koliko je teško živjeti bez glutena? S kakvim se problemima susreću osobe s poremećajima povezanim s unosom glutena? Imaju li zdrave osobe koristi od bezglutenske prehrane? Koliko su dostupni proizvodi bez glutena i s kakvim se izazovima nose proizvođači bezglutenskih proizvoda?

Na ta, i sva ostala, pitanja odgovor će dati sudionici Okruglog stola koji će se održati 12. travnja 2024. u 17 sati u vijećnici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek.

Kako se celijakičari nose s izazovima bezglutenske prehrane te koliko im svi mi, kao društvo, možemo pomoći u tome otkrit će nam Ida Čarnohorski, dipl. ing. biol., potpredsjednica udruge „CeliVita - Život s celijakijom“ (Zagreb). Sve medicinske aspekte poremećaja povezanih s glutenom objasnit će Vlatka Konjik, dr. med. Kliničkog bolničkog centra Osijek. Iskustva i izazove proizvodnje proizvoda bez glutena predstavit će nam Ines Kurečić, spec. nutr., tehnolog varaždinske tvrtke „Ekos Cakes“. Čut ćete i priču malog proizvođača bezglutenskih kolača, peciva i tjestenine, gospođe Alenke Butorac iz tvrtke „Shapica“ iz Slatine, kao i onu vlasnice prve, i zasad jedine, osječke isključivo bezglutenske pizzerije-restorana „Loresa“, gospođe Josipe Vrdoljak.

Očekuje vas dinamična rasprava, korisni savjeti i prilika za postavljanje pitanja stručnjacima i iskusnim profesionalcima. Svi su dobrodošli!

Moderatori: prof. dr. sc. Daliborka Koceva Komlenić (PTFOS) i prof. dr. sc. Marko Jukić (PTFOS).

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: