Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od danas vozači automobila ne moraju imati upaljena dnevna svjetla

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.04.2024. 10:50 
Naslov:  Od danas vozači automobila ne moraju imati upaljena dnevna svjetla
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Travanj donosi promjene za vozače. Od 1. travnja više se ne moraju imati upaljena dnevna svjetla.

Odredba, koja stoji u članku 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za vozače mopeda i motociklista vrijedi tijekom cijele godine pa oni i dalje moraju imati upaljena svjetla. No, u slučaju da se vozači ne drže spomenute odredbe, morat će platiti kaznu od 30 eura.

Biciklisti koji sudjeluju u prometu su dužni noću, ali i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom. Isto vrijedi i za pješake koji se kreću kolnikom noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti.

Kada je u pitanju zimska oprema, ona je u Hrvatskoj obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga do 15. travnja. Obvezna uporaba odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske, piše Dnevnik.hr.


Foto: Inja Pavlić/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: