Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Golden Strings Orchestra osvojio zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju u Pragu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65792
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.03.2024. 8:28 
Naslov:  Golden Strings Orchestra osvojio zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju u Pragu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tamburaški orkestar Golden Strings Orchestra iz Osijeka osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju orkestara i pjevačkih zborova „YoungBohemia Prague 2024.“. Predstavili su se skladbama originalno pisanim za tamburaški orkestar: „Dohvati crvenu trešnju“ (B. Potočnik), „Panonska rapsodija u novome ruhu“ (T. Ranogajec) te „Šokačka nadigravanja“ (K. Dražić) i svojim su nastupom oduševili stručni žiri, publiku i ostale natjecatelje. Ovim uspjehom utabali su put kojim žele u budućnosti prenijeti ljepotu tambure i preciznost njihovog zajedničkog muziciranja u Europu i ostale dijelove svijeta. Osim zlatne medalje koja je pripala orkestru, njihov dirigent, Marko Sesar osvojio je nagradu za najboljeg dirigenta na natjecanju.

Golden Strings Orchestra tamburaški je orkestar koji je s radom započeo u studenom 2017. godine sa sjedištem u Osijeku. Ansambl trenutno broji 15 članova, vrhunskih instrumentalista na tamburi. Program rada ansambla temelji se na klasičnoj tamburaškoj literaturi, kao i na brojnim transkripcijama i obradama kompozicija različitih autora svih stilskih razdoblja. Čime se želi predstaviti umjetnička tamburaška literatura, ali isto tako i prezentirati klasična umjetnička literatura na tamburi. Ansambl karakterizira posebna zvukovna boja koja se ostvaruje preciznim muziciranjem i posebnim umjetničkim pristupom u stvaranju vlastitoga umjetničkoga izričaja. Ansambl je do sada sudjelovao na nekoliko međunarodnih natjecanja na kojima je osvojio visoke i prestižne nagrade.


Tekst i foto: Golden Strings Orchestra

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: