Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Školska putovanja postaju luksuz

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65792
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.03.2024. 10:36 
Naslov:  Školska putovanja postaju luksuz
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Školske ekskurzije, jednodnevni izleti za mnoge roditelje postali su preskupi.

Poskupjelo je sve što 'formira' trošak, odnosno gorivo, smještaj, hrana, ali i ulaznice za nacionalne parkove, muzeje i druge atrakcije.

Jednodnevni izlet 60 eura. Tri dana ekskurzije u Dalmaciji 295, a maturalno putovanje u Španjolsku za više od 1000 eura.

"Platili smo bus i obilazak Gornjeg grada uz vodiča 26 eura. Prošle godine kad su bili 2. razred su išli u voćnjak u Ivanić Grad i to smo platili 40 i nešto eura, bio je uključen obrok i mogli su donijeti jabuka koliko su željeli. U Ivanić Grad 40 i nešto eura", rekla je Zagrepčanka Ivana Jonjić za RTL danas.

Oko izbora destinacije svoj glas imaju i sami učenici, ali na kraju ipak presudi cijena. Cijene variraju o destinaciji, trajanju, uključenim sadržajima, broju učenika, vrsti smještaja i terminu.

"Češka je lani bila oko 700 eura, ove godine je nešto skuplja, oko 750 eura, a Španjolska je 1150 eura. Lani smo uspjeli probuditi kod učenika, a i kod njihovih roditelja što je još važnije jer oni to plaćaju, tu socijalnu osviještenost, razmišljanje da ima učenika koji ne mogu s lakoćom platiti tu ekskurziju", rekla je ravnateljica pete gimnazije Vladimir Nazor u Splitu, Ankica Kovač za RTL.


Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: