Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Kaj su naši stari jeli" u Josipovcu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65792
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.03.2024. 9:57 
Naslov:  "Kaj su naši stari jeli" u Josipovcu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Josipovački Zavičajni klub “Zagorec” bio je u subotu domaćin manifestacije “Kaj su naši stari jeli”. Tradicionalno je to okupljanje kulturno-umjetničkih društava i udruga s područja slavonskih županija koji njeguju tradiciju. Uz domaćine, riječ je o KUD-ovima iz Zdenaca, Podgorača, Petrijevaca, Popovca, Bizovca i Josipovca.

Okupljene je pozdravio osječki gradonačelnik Ivan Radić izrazivši zadovoljstvo što se bogatstvo tradicije i kulture u Josipovcu prenosi na mlađe generacije.

Grad Osijek podržava ovakve manifestacije i partner je svim udrugama, tako i onima u kulturi. Za kulturu izdvajamo nikad veća sredstva, ove godine 5,1 milijuna eura, dok za programe udruga u kulturi izdvajamo čak 38 posto sredstava više nego prošle godine. Nastavit ćemo i dalje tako raditi, posjećivati i podupirati ovakve manifestacije – poručio je gradonačelnik Radić.

Mirko Pavić, predsjednik Zavičajnog kluba Zagorec iz Josipovca, rekao je kako udruga svojim djelovanjem već 26 godina čuva tradiciju roditelja, baka i djedova koji su nekada u Josipovac došli iz Zagorja.

Htjeli bismo ovdje sačuvati te običaje i kulturu i zato smo organizirali manifestaciju ”Kaj su naši stari jeli”. Naše žene danas su pripremile jela koja nisu moderna, već ono što se nekad jelo, a s obzirom na to da je vrijeme korizme, bit će i korizmenih pjesama – kazao je Pavić.







Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: