Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pravni fakultet Osijek: Predstavljanje projekta Jean Monnet modul "Europska unija i rodna ravnopravnost"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2023. 9:34 
Naslov:  Pravni fakultet Osijek: Predstavljanje projekta Jean Monnet modul "Europska unija i rodna ravno
06.12.2023. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pravni fakultet u Osijeku započeo je s provedbom projekta Jean Monnet Module "European union and gender equality“EUGEquality/''Europska unija i rodna ravnopravnost''. Projekt vrijedan 22.000,00 eura odobrila je i sufinancira Europska unija kroz program Erasmus+. Trajanje projekta je od 1. studenog 2023. do 31. listopada 2026. godine.

Svrha projekta je provedbom nastave i pravno orijentiranog istraživanja odgovoriti na izazove povezane s izgradnjom inkluzivnog i rodno ravnopravnog europskog društva, te doprinijeti uključenosti i otvorenosti mladih i podizanju svijesti mladih i šire javnosti o razumijevanju konteksta EU, posebice u pogledu njezinih zajedničkih vrijednosti, s naglaskom na rodnu ravnopravnost.

Pod motom ''Novi poticaj prema rodnoj ravnopravnosti u EU'', Jean Monnet modul ''Europska unija i rodna ravnopravnosti'' usmjeren je na ostvarivanje sljedećih ciljeva:
- promicanje i produbljivanje studija Europske unije kao alata za izgradnju uključivog europskog društva usmjerenog na rodnu ravnopravnost,
- razvijanje interdisciplinarne suradnje između studenata prava, upravnog prava i socijalnog rada,
- podizanje svijesti mladih ljudi, ali i svekolike javnosti u pogledu razumijevanja kreiranja politika EU i temeljnih vrijednosti EU, te
- poticanje dijaloga između akademskog svijeta i društva približavajući EU javnosti.

Ciljnu skupinu polaznika čine studenti različitih studijskih programa (Sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij Pravo, Stručni prijediplomski studij Upravni studij i Sveučilišni prijediplomski studij Socijalni rad), kao i svekolika zainteresirana javnost, uključujući predstavnike lokalnih i regionalnih jedinica, nevladinih udruga, te zainteresirane sudionike iz susjednih zemalja u okruženju koje su u procesu pretpristupnih pregovora s EU.

Projekt je prijavila i vodi ga prof. dr. sc. Anita Blagojević s Katedre ustavnog i europskog prava, a članovi projektnog tima su prof. dr. sc. Ivana Tucak i Ivica Pavić.

Predstavljanje projekta, nastavnih aktivnosti i radionica Jean Monnet modula održat će se 6. prosinca 2023. u 12,00 h na Pravnom fakultetu Osijek (Vijećnica). Na predstavljanju projekta očekuje se sudjelovanje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, gđe. Višnje Ljubičić.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: