Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Hoće li se nogometaši Osijeka trgnuti u 2024. godini?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2023. 10:06 
Naslov:  Hoće li se nogometaši Osijeka trgnuti u 2024. godini?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osijek ove jeseni ne bilježi rezultate na kakve su njegovi navijači navikli prethodnih godina. No, momčad je dovoljno kvalitetna da bi izborila mjesto u Europi do kraja sezone.

Polako se približavamo polovici sezone HNL-a, a Osijek se ne nalazi na poziciji na kojoj bi želio biti. Naime, momčad koju je tijekom ljeta vodio Stjepan Tomas, a zatim preuzeo Zoran Zekić nikako da uđe u veliku seriju pobjeda i učvrsti se među liderima na ljestvici.

Osijek definitivno ima problema u obrani i to je glavni razlog njegovih slabijih rezultata. Dovoljno je reći da je momčad primila dvostruko više golova od svih svojih najvećih rivala.

Baš zato hrvatske legalne kladionice više ne vide Osijek kao jednog od kandidata za osvajanje titule prvaka Hrvatske, trofeja koji i dalje nedostaje u klupskim vitrinama. No, sjećamo se da su osječki nogometaši i prošle godine bili u krizi tijekom jeseni i zime, no na kraju su sve ispravili i osvojili treće mjesto koje ih je odvelo u Europu.

Zimska pauza dobro će doći Osijeku
Sezona je za Osijek počela bajkovito, otvaranjem stadiona Opus Arena, s 13 tisuća sjedalica za navijače. Radi se o trenutno najmodernijem i najljepšem stadionu u Hrvatskoj pa se očekivalo da će djelovati poticajno na domaće nogometaše.

No, nakon nekoliko uvodnih pobjeda započeli su problemi koji su se nastavili sve do prosinca. Osijek je u Europi rano ispao od turske Adane, a u HNL-u je povremeno primao dva do tri gola čak i protiv najslabijih suparnika. Kako piše portal Supersport, Osijek spada među momčadi kod kojih najčešće prolazi oklada više od 2,5 gola na utakmici, a na razočaranje slavonskih navijača od toga je dosta pogodaka završavalo iza leđa Marka Malenice.

Dakle, Osijekova obrana zasad je na 1,5 primljenom golu po utakmici, što je čini jednom od slabijih u HNL-u. To se osjetilo i u nedavnim derbijima protiv Hajduka i Dinama u kojima je Zoran Zekić zabilježio poraze, što je pokazalo da smjena trenera nije riješila sve probleme koji su se javili u svlačionici.

Dodajmo tome smjenu sportskog direktora Ivice Kuleševića, kao i trzavice između uprave i navijačke skupine Kohorta pa je jasno da će zimska HNL pauza koja počinje 17. prosinca dobro doći Osijeku i njegovim nogometašima.

Momčad ima potencijal za više
Unatoč tome što se trenutno muči zadržati priključak s liderima, Osijek zapravo ima sasvim solidnu momčad iz koje se do kraja sezone definitivno može izvući više.

Ofenziva u kojoj djeluju Ramon Mierez i Kristijan Lovrić svakako ima potencijala, a tu je sada i mladi Anton Matković koji se proslavio postignutim pogotkom protiv Dinama. U vezi pak djeluje sjajni strijelac Mijo Caktaš, a iskusne i kvalitetne pojedince Osijek zapravo ima u svim linijama.

Zato je na Osijeku odraditi ozbiljne zimske pripreme i pokušati pronaći rješenja za svoje probleme u obrani. Nužno je igrati čvrsti i organizirani nogomet, kako bi se momčad probila do Europe tijekom proljeća.

Naravno, tu mogu pomoći i obrambena pojačanja tijekom zimskog prijelaznog roka. Ako ih pak ne bude, tada treba podići samopouzdanje trenutnog kadra i bolje uigrati momčad.

U svakom slučaju, pred Osijekom na novom stadionu svakako je obećavajuća budućnost. Potrebno je sada samo voditi pametnu financijsku politiku i vješto slagati momčad u sezonama koje dolaze, kako igračka imena ne bi preopteretila budžet kluba, a da opet ekipa bude konkurentna u HNL-u. Trenutno Osijek ne uspijeva u tom naumu, no sve može krenuti na bolje već u 2024. godini.


Foto: Osijek031.com/Arhiv
[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: