Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Regionalna konferencija o udomiteljstvu djece-istočna Hrvatska

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2023. 8:17 
Naslov:  Regionalna konferencija o udomiteljstvu djece-istočna Hrvatska
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece u sklopu svog trogodišnjeg programa naziva I DALJE #SvakoDijeteTrebaObitelj organizirao je Regionalnu konferenciju o udomiteljstvu djece za područje istočne Hrvatske. Konferencija je održana u prostorijama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, a osim predstavnika CNZD-a sudjelovali su i predstavnici Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnih ureda Slavonski brod, Osijek i Vukovar, predstavnice Osječko-baranjske županije, Udruge udomitelja za djecu i mlade „Cibale“ i „Zagrljaj“, volonteri i potencijalni udomitelji za djecu.

Svima njima zajednička tema je udomiteljstvo djece, a cilj poboljšanje sustava udomiteljstva djece, povećanje broja udomiteljskih obitelji i kvalitetnija skrb za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi s područja istočne Hrvatske. Neki od zaključaka konferencije su potreba za stalnom podrškom udomiteljskim obiteljima, ali i potreba za stalnim stručnim kadrom u područnim uredima koji će imati kapaciteta posvetiti se samo i isključivo poslovima udomiteljstva djece. Također, važna je i potreba za promocijom i to od strane onih koji najbolje znaju kako udomiteljstvo izgleda u svakodnevnom životu, a to su udomitelji i djeca smješteni u udomiteljskim obiteljima.

Zahvaljujemo svima prisutnima na aktivnom sudjelovanju i zanimljivoj raspravi koja je doprinijela međusobnom umrežavanju i novim idejama o zajedničkoj suradnji.

Ova aktivnost dio je programa I DALJE #SvakoDijeteTrebaObitelj kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije u isključivoj je odgovornosti Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.



Tekst i foto: Tena Bosak

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: