Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prosperitet akademskog sporta ovisi o sportskoj infrastrukturi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.06.2023. 15:28 
Naslov:  Prosperitet akademskog sporta ovisi o sportskoj infrastrukturi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sinoć je u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) otvoren UniSport Finals 2023. Otvaranju su prisustvovali: izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, gospodin Željko Jovanović, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, gospodin Josip Pavić, predstavnici hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, kao i čelnici krovnih sportskih udruženja.

Kako je među ostalim istaknuo predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, gospodin Zlatko Mateša: „Ovo je najveći multisportski događaj u Hrvatskoj u ovoj godini“ na kojem se u dva dana sportskih natjecanja okupio 1161 student sportaš iz 17 visokoškolskih ustanova, a koji se natječu u 12 sportova.

Osim sportskih natjecanja, danas je održana i tribina pod nazivom: „Razvoj i perspektiva akademskog sporta“ na kojoj su doneseni strateški zaključci. Kao što je u svom izlaganju istaknuo rektor Sveučilišta u Splitu i zamjenik predsjednika Rektorskog zbora, prof. dr. sc. Dragan Ljutić: „Prosperitet akademskog sporta ovisi o sportskoj infrastrukturi“.

Posljednja istraživanja pokazuju da su Hrvati jedna od najdebljih europskih nacija. S druge strane, postoji veliki interes za sportom i rekreacijom što dokazuje i najveći broj sudionika ovogodišnjeg UniSport Finals. Zahvalni smo Ministarstvu turizma i sporta na čelu s ministricom Nikolinom Brnjac koja prepoznaje vrijednosti Hrvatskog akademskog sportskog saveza i njegovih projekata, međutim ako želimo zadržati motivaciju i razinu hrvatskog sportskog duha potrebna je u svakom sveučilišnom gradu nova sportska dvorana“, istaknuo je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, gospodin Haris Pavletić.

Osim navedenog, sudionici su se složili da je za novi iskorak nužno povećati sustavno financiranje akademskog sporta koje će doprinijeti i povećanju programa zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja, te ostvarivanju ciljeva Nacionalnog programa sporta 2019.-2026. i Nacionalne razvojne strategije 2030.

Osim vodećih ljudi hrvatskog sporta, na tribini su sudjelovali broji rektori, prorektori, dekani i prodekani kao predstavnici akademske zajednice. Prema programu sutra je predviđena dodjela odličja i svečano zatvaranje UniSport Finals 2023.


Tekst i foto: Apriori World

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: