Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Inicijativom gradonačelnika Radića gradu Osijeku osigurat će se dodatnih 600 tisuća eura za borbu protiv komaraca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65697
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.06.2023. 12:17 
Naslov:  Inicijativom gradonačelnika Radića gradu Osijeku osigurat će se dodatnih 600 tisuća eura za borbu pr
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Upravo je u Saboru prihvaćen amandman na rebalans proračuna koji će Gradu Osijeku osigurati dodatnih 600 tisuća eura za borbu protiv komaraca.

„Zahvaljujem Vladi i saborskim zastupnicima što su prihvatili ovaj amndman. Komarci nisu samo javno-zdravstveni problem. Oni su i gospodarski problem. Drago mi je što nismo sami u toj borbi i što imamo podršku Vlade.

Grad Osijek je za borbu protiv komaraca ove godine već osigurao 700 tisuća eura, Osječko-baranjska županija se u uključila s 200 tisuća,  tako da s ovih dodatnih 600 tisuća na raspolaganju imamo 1,5 milijun eura.

Zbog velikih kiša i visokog vodostaja bit će ovo zahtijevna godina. No, i za to smo našli rješenje.

Tretmani “zemlja-zrak”, kada u 24 sata istovremeno tretiramo i  iz zraka i sa zemlje područje cijeloga grada, ali i šire (jer smo detektirali da nam 95% komaraca stiže iz okolnih općina koje su smještene u poplavnom području), pokazali su se učinkoviti. U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo OBŽ  kontorliramo učinkovitost tretmana i ukoliko je ona ispod 50% izvođači su dužni o svom trošku ponoviti tretman. Prvi puta uključili smo i općine u prstenu oko Osijeka u ovu borbu. Prvi puta nakon 14 godina iz zraka se tretira naseljeno područje Osijeka.
"- izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.


Tekst: Grad Osijek
Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: