Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Počinje protupožarna sezona

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.06.2023. 12:14 
Naslov:  Počinje protupožarna sezona
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon kišnog proljeća i ovogodišnje sezone poplava, slijedi protupožarna sezona.

"Opušak koji ste pokupili za sobom, staklo koje ste bacili u smeće ili plamen koji ste ugasili do kraja često mogu značiti više od cijelog niza protupožarnih mjera koje Hrvatske šume i njeni partneri provode tijekom cijele godine. Jedino je spriječeni požar „ugašen“ na vrijeme, a procjenjujemo da bi se oko 90 % njih moglo izbjeći kad bi ljudi više brinuli o svojim postupcima u prirodi. U lipnju službeno kreće sezona visokog rizika od vatre, stoga pokrećemo novu protupožarnu kampanju pod nazivom i sloganom „Nemar je prva iskra“ kojom želimo građane osvijestiti o njihovoj ulozi u očuvanju šuma, imovine, a onda i ljudskih života od razornih učinaka požara, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić na predstavljanju protupožarne kampanje za sezonu 2023.

"Spriječi požar prije no što nastane"
Mnogi na prve znakove požara odmahnu glavnom misleći da je netko već sigurno nazvao vatrogasce ili da se njih to ne tiče. Upravo je suprotno. Budući da je u ljetnom periodu na snazi stroga zabrana paljenja vatre na otvorenim prostorima, primijetite li bilo kakav dim, obavezno nazovite 193 ili 112. Možda baš Vaš poziv spriječi razorni požar koji bi trajao danima“, poručila je Jasna Molc, rukovoditeljica Službe za ekologiju i zaštitu šuma u Hrvatskim šumama.

Hrvatske šume upozoravaju da 90 posto požara uzrokuju ljudi, požar može krenuti i od ostavljene staklene boce u prirodi ili opuška.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: