Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U sklopu projekta "Učimo zajedno 6" osigurana su 162 pomoćnika u nastavi za ukupno 168 djece s poteškoćama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.06.2023. 10:13 
Naslov:  U sklopu projekta "Učimo zajedno 6" osigurana su 162 pomoćnika u nastavi za ukupno 168 dje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Velikoj vijećnici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije, održana je završna konferencija projekta „Učimo zajedno 6“ čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri su 46 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je Županija osnivač.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., financira se iz Europskog socijalnog fonda, traje 12 mjeseci (od 22. kolovoza 2022. do 22. kolovoza 2023. godine) te je vrijedan 974.038,30 eura. Od navedenog iznosa 925.336,39 eura su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna, a 48.701,92 eura osigurala je Osječko-baranjska županija. Konferenciji su uz ravnatelje osnovnih i srednjih škola nazočili pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul te zamjenik župana Josip Miletić.

- Ovim su projektom osigurana 162 pomoćnika u nastavi za ukupno 168 djece s poteškoćama, a uspješnu provedbu projekta očekujemo i u budućnosti. Važno je istaknuti kako je Osječko-baranjska županija dodatno povećala cijenu rada pomoćnika u nastavi s 25 na 30 kuna/sat te na taj način dodatno honorirali njihov vrijedan rad. I dalje ćemo nastaviti ulagati u obrazovanje, djecu i mlade kako bismo zajednički stvorili uspješnu i snažnu zajednicu – kazao je Miletić.

Jedna od škola uključenih u projekt od samih početaka je i OŠ kralja Tomislava Našice, a ravnateljica Vlatka Zahirović ističe kako je pomoć asistenata u nastavi ogromna, kako učenicima tako i obrazovnim djelatnicima.

- Ove godine imali smo 14 pomoćnika u nastavi zahvaljujući kojima smo djeci omogućili kvalitetu nastave i adekvatan pristup učenju. Susrećemo se s različitim oblicima poteškoća kod djece, od onih u kretanju, ponašanju, do poteškoća u učenju i nisam sigurna kako bismo uopće mogli organizirati nastavu bez pomoći asistenata – zaključila je Zahirović i zahvalila Osječko-baranjskoj županiji na provedbi projekta.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: