Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



DOKKICA: Panel "Ravnopravno roditeljstvo: moguća stvarnost ili nedostižni ideal"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.06.2023. 17:21 
Naslov:  DOKKICA: Panel "Ravnopravno roditeljstvo: moguća stvarnost ili nedostižni ideal"
07.06.2023. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dječji kreativni centar DOKKICA uoči obilježavanja Dana očeva u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti organizira panel "Ravnopravno roditeljstvo: moguća stvarnost ili nedostižni ideal", 7. lipnja 2023., od 12:00 do 13:00 sati u svečanoj dvorani 31, na 1. katu nastavne zgrade Fakulteta. Panel je dio projektnih aktivnosti projekta I TATA JE VAŽAN financiranog sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Obzirom da ova tema u novije vrijeme zauzima zamjetan dio medijskog prostora, a važan je dio javnog i društvenog djelovanja, naša su nastojanja da ju približimo studentima – budućim odgojiteljima i učiteljima jer se posljedice neravnopravnog roditeljstva odražavaju, ne samo u obiteljima, nego i u sustavu odgoja i obrazovanja. Kao budući stručnjaci u radu s djecom, ali i roditeljima, odgojitelji i učitelji mogu imati veliku ulogu u poticanju ravnopravnog roditeljstva kako bi djeca imala kvalitetnije odrastanje, te kvalitetniji odgoj i obrazovanje. Organiziranjem ovog panela vidimo priliku za društveni utjecaj u oblikovanju stavova o važnosti i vrijednosti ravnopravnog roditeljstva koje će neminovno doći kao izazov budućim odgojiteljima i učiteljima.“ – kaže Ines Novak, predsjednica Centra DOKKICA i voditeljica projekta.

Panelisti, izv. prof. dr. sc. Josip Berdica (Katedra obiteljskog prava, Pravni fakultet Osijek), Janja Lučić, mag. prim. educ. (OŠ Mladost Osijek), Ružica Korov, dipl. soc. pedagog (Odjel za djecu, mladež i obitelj, Hrvatski zavod za socijalni rad, PU Osijek) i Vanja Marić, dipl. soc. pedagog (Dom za odgoj djece i mladeži Osijek), približit će sudionicima teme (ne)ravnopravnog roditeljstva iz različitih područja djelovanja i probati odgovoriti na pitanje u nazivu panela.

Ulaz na panel je slobodan za sve zaintersirane i nije potrebna posebna prijava, a za više informacija: [email protected] ili 091 1565 922.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: