Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



70 osoba sudjelovalo u prvoj biciklijadi Udruge Josipovac

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.06.2023. 8:44 
Naslov:  70 osoba sudjelovalo u prvoj biciklijadi Udruge Josipovac
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu ispred zgrade Hrvatskog doma Josipovac okupilo se 70 osoba različitog dobnog uzrasta koji su bili sudionici projekta pod nazivom „1. Biciklijada“ u organizaciji Udruge Josipovac u partnerstvu s Uredom načelnika Policijske uprave osječko-baranjske pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije u području građanskih inicijativa. Dugoročan cilj projekta je educirati bicikliste o sigurnom ponašanju u prometu i smanjiti broj prometnih nezgoda, pogotovo onih najtežih, ali i potaknuti građane na korištenje bicikla kao osnovnog prijevoznog sredstva, iz zdravstvenih i ekonomskih razloga, ali i kao oblik druženja.

Eleonora Matić, policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika PU osječko-baranjske, provela je edukaciju biciklista o najčešćim greškama vozača bicikla u prometu te dala savjete o pravilnom sudjelovanju u prometu. U svrhu postizanja bolje vidljivosti, ispravnosti i općenito sigurnosti prometa biciklista djeca i mladi na dar su dobili komplet prednjih i zadnjih svjetala za bicikl dok su svi prisutni darivani reflektirajućim prslucima. Matea Vuletić, policijska službenica Postaje prometne policije Osijek, osiguravala je kolonu biciklista po prometnicama Josipovca. Ivica Lenard, najpoznatiji josipovački biciklist pojasnio je zdravstvene dobrobiti bicikliranja i savjetovao sudionike o pravilnom održavanju bicikala. Dolaskom do vikend naselja Karašica uz samu rijeku Dravu djeca i mladi sudjelovali su u skupnim igrama na otvorenom prostoru a za sve sudionike udruga je osigurala osvježenje te se potom kroz šumu kolona vratila na polazište. Projektni tim činili su Ana Šašvari, Mirko Sabađija i Ivan Šašvari koji je bio i voditelj okupljanja a voditelj projekta bio je predsjednik udruge Marko Perković.

Postignuće i rezultat projekta ostvaren je u potpunosti sukladno planiranom, obuhvaćena je ciljana skupina, aktivnosti su uspješno provedene, ostvarena je uspješna suradnja s drugim dionicima, u provedbu projekta uključeni su volonteri. Jačanju organizacijskih kapaciteta udruge pridonijele su aktivnosti u sklopu projekta, rezultati projekta koriste udruzi i nakon završetka projekta, tijekom realizacije projekta nije bilo poteškoća. Projekt čije su aktivnosti tematski jasno određene je od interesa za opće dobro, njegovo provođenje daje vidljivu dodanu društvenu vrijednost kojom se podiže kvaliteta života pojedinca i unaprjeđuje razvoj društvene zajednice te zadovoljavaju javne potrebe odnosno ciljevi koji su utvrđeni Poveljom o suradnju Osječko-baranjske županije i građanskih udruga. Udruga Josipovac svojim radom promiče temeljne vrijednosti i načela djelovanja sukladno Povelji o suradnji Osječko-baranjske županije i građanskih udruga i rad temelji na potrebama zajednice prema načelima djelovanja za opće dobro.

Broj sudionika obuhvaćenih provedbom projekta, širina teritorijalnog obuhvata, ostvarivost i održivost planiranog projekta, odnos troškova i planiranog učinka projekta, plan osiguranja sredstava za provedbu, sposobnost udruge za provedbu i upravljanje planiranom projektom i prijašnje iskustvo udruge kao i doprinos projekta ostvarivanju vizije i strateških ciljeva razvoja Županije temeljni su kriteriji vrednovanja projekta za odobravanje potpore iz Proračuna osječko-baranjske županije za 2023. godinu.

Svjetski dan bicikla službeni je dan Ujedinjenih naroda koji se svake godine obilježava 3. lipnja s ciljem osvješćivanja o mnogostrukim društvenim koristima uporabe bicikla za transport i dokolicu. Vožnja biciklom je jednostavan, pouzdan, dostupan, čist i održiv način prijevoza, prikladan za svaku životnu dob te učinkovit za poboljšanje sigurnosti u prometu.


Tekst i foto: Udruga Josipovac

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: