Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Policija 23 vozila uputila na izvanredni tehnički pregled

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.06.2023. 10:50 
Naslov:  Policija 23 vozila uputila na izvanredni tehnički pregled
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

PU osječko-baranjska je suradnji sa Centrom za vozila Hrvatske jučer od 13 sati do ponoći provela akciju pojačanog nadzora u prometu prema vozačima koji učestalo krše prometne propise upravljajući tehnički neispravnim vozilima te narušavaju javni red i mir u stambenim zonama grada i sudjeluju u ''utrkama'' na javnim prometnicama. Sva ta prepravljena vozila na redovne tehničke preglede dolaze sa serijskom opremom, koju nakon ovjere tehničke ispravnosti mijenjaju i obavljaju nedozvoljene preinake na ispušnim sustavima i ovjesu vozila.

U sklopu akcije, policijski službenici Postaje prometne policije Osijek pojačano su postupali prema vozačima koji se neorganizirano okupljaju u užem središtu grada, u ulicama Hrvatske Republike, Kneza Trpimira, Gackoj i drugim njima pogodnim lokacijama i tijekom dolaska i odlaska narušavaju mir građana stvaranjem buke preinačenim ispušnim sustavima automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača.

Tijekom akcije utvrđen 31 prekršaj
Prilikom postupanja ukupno je utvrđen 31 prekršaj, 23 vozila upućena su na izvanredni tehnički pregled (20 osobnih vozila i 3 motocikla). Kod deset vozila utvrđeni su opasni nedostaci, kod 12 vozila utvrđeni su veći nedostaci dok kod jednog vozila nisu utvrđeni nedostaci.

Na tri vozila obavljen je tehnički pregled vozila na cesti kod kojih su utvrđeni veći nedostaci.

Zbog utvrđenih nedostataka s 13 osobnih vozila i 3 motocikla privremeno su oduzete registarske pločice. Vlasnici ih mogu preuzeti nakon što otklone nedostatke na svojim vozilima i pristupe ponovljenom tehničkom pregledu.

Vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima. Kod dva osobna automobila utvrđena je neispravnost za koju je u odnosu na jedan automobil naplaćena novčana kazna dok je u odnosu na drugi izdana Obavijest o počinjenom prekršaju, dok vozila nisu isključena iz prometa.

​Brzina, utrka i preinačena vozila nisu za gradske ceste
Povodom svega navedenog i ovom prilikom želimo skrenuti pozornost svim ljubiteljima ''brzina'', ''utrka'' i ''preinačenih vozila'' da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu. Također vozači moraju biti svjesni da je tehnička ispravnost vozila jedan od faktora sigurnog upravljanja vozilom.



Tekst i foto: PU osječko-baranjska

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: