Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



2. Tambura academica [2023.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.06.2023. 9:37 
Naslov:  2. Tambura academica [2023.]
Od 06.06.2023. 16:00 do 07.06.2023. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dvodnevni festival 2. Tambura academica održat će se u utorak, 6. i srijedu, 7. lipnja 2023. .

2. Tambura Academica je dvodnevni festival koji uključuje koncerte studenata studija tambure Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Muzičke akademije u Zagrebu, kao i goste mandoliniste s Umjetničke akademije u Splitu, na kojoj se ove godine otvara prvi studij mandoline.

Prva večer posvećena je Akademskom tamburaškom orkestru Strossmayer i solistima koji će nastupiti uz njih. Drugog dana festivala nastupit će najbolji studenti studija tambure i mandoline: solo, uz pratnju klavira ili u komornim sastavima.

Ove godine organiziran je o okrugli stol na kojem sudjeluju profesori Odsjeka za instrumentalne studije i kompoziciju s teorijom glazbe s osječke Akademije te gosti iz Zagreba i Splita: doc. art. Ivana Kenk Kalebić, doc. art. Siniša Leopold, doc. art. Matija Fortuna, viši predavač Veljko Valentin Škorvaga i kompozitor Marko Bertić.

S obzirom na to da su festivali tamburaške umjetničke glazbe rijetkost u Hrvatskoj i gradu Osijeku, ovogodišnji festival Tambura Academica predstavit će ljubiteljima glazbe djela izvorno pisana za tamburaške instrumente. Time će se najširoj publici približiti značaj i iznimna vrijednost tamburaške umjetničke glazbe kao i mogućnosti studiranja tamburaškog umijeća na hrvatskim akademijama.



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: