Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Večeras se nastavlja tretiranje komaraca sa zemlje i iz zraka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.06.2023. 12:33 
Naslov:  Večeras se nastavlja tretiranje komaraca sa zemlje i iz zraka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin u petak je na konferenciji za novinare izvijestio o trenutačnom stanju kao i daljnjim planovima suzbijanja komaraca.

Larvicidni tretmani iz zraka na području Halaševa, Višnjevca i Sarvaša te sa zemlje na području Podravlja provedeni su 27. svibnja 2023. na temelju preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ. Nadalje, Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ izdao je preporuke za korektivne adulticidne tretmane na tom području čim to vremenski uvjeti dopuste. Međutim, od početka ovoga tjedna imamo kišne uvjete koji nisu pogodni jer bi u tom slučaju bila značajno niska učinkovitost tretmana, tako da će tretmani biti provedeni tijekom ovoga vikenda – izvijestio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

S obzirom na brojnost komaraca, Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ izdao je nove preporuke za adulticidni tretman na području svih naselja Grada Osijeka čim to vremenski uvjeti dopuste. Stoga, adulticidni tretman sa zemlje i iz zraka provest će se večeras (petak, 2. lipnja) na području Sarvaškog rita, Nemetina, zelenog pojasa Podravlja, sjevernog dijela urbanog područja Osijeka od Nemetina do Josipovca, te sutra (subota, 3. lipnja) ujutro na području Tvrđavice, zelenog pojasa Halaševa te južnog dijela urbanog područja Osijeka, i navečer na području Josipovca, zelenog pojasa Višnjevca, Briješća i Cvjetnog naselja, Brijesta, Tenje, Klise i Sarvaša. Važno je naglasiti da će svi tretmani biti provedeni unutar 24 sata, čime se postiže veća učinkovitost – dodao je zamjenik Vulin.

U slučaju kiše ili jačeg vjetra svi navedeni tretmani bit će pomaknuti za 24 sata, odnosno počet će sutra (subota) navečer, a završiti u nedjelju navečer.


Tekst: Osijek.hr
Foto: Osijek031.com/Arhiv, Grad Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: