Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Luka Mesić Balkanski prvak u karateu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2023. 18:18 
Naslov:  Luka Mesić Balkanski prvak u karateu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Proteklog vikenda u gradu Baru u Crnoj gori održalo se 27. po redu Balkansko prvenstvo za djecu uzrasta od 10 do 13 godina.

Na natjecanju je nastupilo 1400 natjecatelja iz 11 zemalja , a u sastavu reprezentacije Hrvatske našli su se i članovi Karate Akademije Osijek, koji su se predstavili u najboljem svjetlu vrativši se kući za osvojenom zlatnom medaljom koju je u konkurenciji dječaka 10 godina +45 kg osvojio Luka Mesić, te postao Balkanskim prvakom u svojoj kategoriji.

Lukin protivnik u prvom kolu bio je domaći reprezentativac Crne gore, kojeg je Luka pobijedio 2:0, u drugom kolu sastao se predstavnikom Turske kojeg glatko pobjeđuje rezultatom 8:0, u polufinalnom meču za ulazak u finale pobjeđuje predstavnika Bosne i Hercegovine 6:2, te u finalu s rezultatom 4:3 pobjeđuje još jednog natjecatelja iz Bosne i Hercegovine te tako osvaja zlatnu medalju i titulu prvaka Balkana.

Kroz sve mečeve vodio ga je njegov otac i nacionalni izbornik reprezentacije Hrvatske Goran Mesić.

Na borilišta u sastavu reprezentacije Hrvatske nastupili su i ostali članovi kluba: Josipa Ćuk u kategoriji djevojčice 10 godina -30 kg tijesno gubi u prvom kolu na preglasavanje 3:2 od natjecateljice iz Srbije meč je završio 0:0, Petar Erdeši u kategoriji dječaci 10 godina -30 kg gubi od predstavnika Rumunjske rezultatom 4.1, Ante Ogrebić dječaci 11 godina - 35 kg nakon neriješenog rezultata pobjeda na preglasavanje sudaca 3:2 za predstavnika Srbije i Gabrijel Nemet dječaci 12 godina -37 kg gubi od natjecatelja iz Srbije tijesnim rezultatom 1:0.

Falilo je malo sportske sreće da se ostali natjecatelji domognu borbi za odličja. Jedno veliko iskustvo za članove kluba kojima je ovo bilo prvo veliko natjecanja na svakoj razini.


Tekst i foto: Karate Akademija Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: