Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku predstavljena knjiga "Arsen: Sjećanja"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65771
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2023. 17:01 
Naslov:  U Osijeku predstavljena knjiga "Arsen: Sjećanja"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prvi Panonski festival knjige, održan od 24. do 28. svibnja u Osijeku pod sloganom “Čitaj, lega, čitaj!” završen je u znaku Arsena Dedića i razgovorom s Dianom Šetkom, autoricom njegove biografije “Arsen: Sjećanja”, uz pjesničku podršku mladih osječkih pjesnika Mislava Bartoša, Brune Koića i Slavka Babića, koji čine pjesničku skupinu “Na krajičku jezika” i sjajnu gitarističku pratnju Bojana Sauerborna.

Moderatorica tog četrdesetminutnog prisjećanja na najplodnijeg hrvatskog kantautora, uz prisustvo brojnih Arsenovih ljubitelja, bila je književnica Ivana Šojat, koja je doista pokazala iznimno zanimanje za životopis Arsena Dedića, tiskan u izdanju zagrebačke nakladničke kuće Profil, koja je na toj prvoj osječkoj manifestaciji knjige među četrdesetak izlagača predstavila i ostala svoja najnovija nakladnička izdanja. Jednu od naših najplodnijih recentnih književnica zanimalo je, među ostalim, zašto se autorica odlučila za netipičan način pisanja spomenute biografije, bazirajući se na autoričinim intervjuima s Arsenom tijekom njezine novinarske karijere, kao i razgovorima s njegovim prijateljima, suradnicima i obitelji. Kao i kako je knjiga nastajala, je li bilo teško prikupiti tako opsežan materijal, zbog čega je ta biografija i svjedočanstvo vremena, kakav je Arsen bio privatno, koliko je utjecao na glazbeni razvoj svog sina Matije Dedića, ponešto o specifičnom Arsenovom humoru, pa i cinizmu, te ima li išta što je u knjizi možda “umotano u celofan” i preskočeno iz nekih razloga.

Željela sam da to bude istinito svjedočanstvo o glazbeniku renesansnih interesa i nevjerojatne lakoće stvaranja pa sam se zato odlučila na formu u kojoj će oni koji su ga najbolje poznavali i voljeli ispričati anegdota iz raznih faza Arsenovog života. Stoga je sve što je napisano knjizi “Arsen: Sjećanja” istina. I ništa nije uljepšano ili skriveno – od odrastanja, karijere, velikih ljubavi do smiraja uz Gabi, ponosom na sina Matiju, kći Sandri i svoje dvoje unučice Lu i Emu, odlaska… Konačno, Arsen nikada nije bježao od bilo kakvog pitanja pa ne bi bilo ni pristojno uljepšavati njegov uistinu fascinantan životopis“ rekla je u razgovoru autorica knjige Diana Šetka.


Tekst i foto: Ivana Kalogjera

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: