Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Povodom Dana državnosti položeni vijenci i upaljene svijeće pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2023. 12:00 
Naslov:  Povodom Dana državnosti položeni vijenci i upaljene svijeće pred Spomen obilježjem hrvatskim branite
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i zamjenik župana Josip Miletić danas (29. svibnja 2023. godine) položili su vijenac i upalili svijeće pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na Trgu slobode u Osijeku. Vijence su položili te upalili svijeće i članovi izaslanstava Grada Osijeka na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem, Policijske uprave osječko-baranjske, Hrvatske vojske, udruga hrvatskih branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

- Obilježavanje 33. godišnjice neovisnosti Republike Hrvatske je prigoda da se, kao i svake godine, prisjetimo svih događanja, a posebno 90-ih godina tijekom kojih smo stvarali Hrvatsku. Od prvih demokratskih izbora pa sve do Domovinskog rata koji je učinio Hrvatsku neovisnom, ali je uzeo i puno života hrvatskih branitelja i civila, stvoreni su preduvjeti zahvaljujući kojima danas imamo slobodnu zemlju koju trebamo graditi i činiti boljom za generacije koje dolaze poslije nas. Hvala svima koji su kroz stoljeće svoje živote ostavljali za ideju neovisne Republike Hrvatske, počevši od davnih vremena pa završivši s 1996. godinom te se nadam da više nijedan Hrvat neće morati oružjem braniti svoju domovinu. Preduvjete za to mora napraviti politika, osobito u budućnosti u kojoj nas očekuju brojni izazovi, mijenjaju se globalni odnosi snaga, a Hrvatska u tome mora biti gospodarski, vojno i politički snažna te zadržati svoju samostalnost, bez mogućnosti ugroze bilo koga - kazao je župan Ivan Anušić te svim građanima čestitao Dan državnosti Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić je rekao kako se danas s pijetetom prisjećamo svih poginulih hrvatskih branitelja i civila koji su dali svoje živote u obrani domovine.

- Oni su dali nemjerljiv doprinos u stvaranju i oslobađanju Hrvatske, a njihova hrabrost i zajedništvo trebaju nam biti motivacija za daljnje vođenje jedinica lokalne samouprave, ali i cijele države. Hrvatska se 90-ih godina goloruka suprotstavila tada trećoj vojnoj sili Europe i od tada do danas prošla trnovit put. Sada smo dio euroatlantskih integracija, od ove godine dio smo i eurozone i Schengena, a svjedoci smo koliko je lakše prebroditi različite krize kada ste u društvu najjačih ekonomija - rekao je gradonačelnik Radić.

Članovi izaslanstava Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Policijske uprave osječko-baranjske danas su položili su cvijeće i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.









Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: