Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



OŠ "Grigor Vitez" sudjeluje u Erasmus+ projektu Two sides of beauty and the river between them

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.03.2023. 17:59 
Naslov:  OŠ "Grigor Vitez" sudjeluje u Erasmus+ projektu Two sides of beauty and the river between
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

OŠ „Grigor Vitez“ sudjeluje u međunarodnom Erasmus+ projektu KA210 Mala partnerstva pod nazivom Two sides of beauty and the river between them čiji je koordinator OŠ Trnovo iz Ljubljane. Projekt traje 13 mjeseci od 8.1.2023. do 8.2.2024. godine, a cilj je podizanje kvalitete obrazovanja i razvoj novih znanja i vještina kroz suradnju s drugim ustanovama te promicanje mobilnosti učitelja i učenika. U projektu će sudjelovati dvadeset i dva učenika 4.b razreda, učiteljice Jasenka Domazet, Sara Galić-Ivić, Branka Paškuljević Turniški, Gordan Paradžik i ravnatelj Hrvoje Brod, koji će surađivati s učenicima 5. razreda OŠ Trnovo iz Ljubljane.

Projekt će se baviti istraživanjem utjecaja gradova Osijeka i Ljubljane na rijeke koje njima protječu te utjecaja rijeke na razvoj arhitekture grada. Projekt će se provesti kroz dva područjaekologiju i održivi razvoj te kreativnost, umjetnost i kulturu. U ostvarivanje očekivanih ishoda projekta bit će uključeni stručnjaci iz svakog od ovih područja, lokalna zajednica i roditelji učenika. Projekt podrazumijeva dvije mobilnosti učitelja i dvije mobilnosti učenika u Ljubljani i Osijeku.

Na početku projekta održana je sjednica Učiteljskog vijeća gdje je glavna točka bila predstavljanje Erasmus+ projekta. Zatim su na roditeljskom sastanku za roditelje učenika 4. b razreda prezentirani konkretni ciljevi, očekivani ishodi, aktivnosti i mobilnosti učenika u okviru projekta. Također, naglašena je važnost suradnje roditelja u ovom projektu. Prva suradnja između učenika OŠ Trnovo i učenika naše OŠ "Grigor Vitez" ostvarena je u veljači 2023. kada su sudjelovali na online sastanku na kojemu su zajednički izabrali službeni logotip projekta.

U sklopu Erasmus+ projekta Two sides of beauty and the river between them, učiteljice škole, Jasenka Domazet i Branka Paškuljević Turniški, te ravnatelj Hrvoje Brod, sudjelovali su u prvom mobilnostu u Ljubljani od 17. do 21. siječnja 2023. Cilj posjeta bio je definirati pedagoške projektne aktivnosti, upoznati partnersku školu i sudionike projekta te sudjelovati na sastancima pedagoškog i organizacijskog dijela projekta. Učenici 4.b razreda snimili su video o svojoj školi i razredu koji je prikazan slovenskim učenicima. Uz stručno vodstvo projektnih partnera, učitelji su također upoznali ljepote grada Ljubljane i rijeke Ljubljanice te proveli izuzetno lijepe trenutke u međusobnom druženju. Učenici iz ljubljanske škole poslali su osobne iskaznice kako bi se predstavili našoj školi.

Kao sljedeća aktivnost Erasmus +projekta Two sides of beauty and the river between them planiran je posjet slovenskih učenika školi u travnju 2023. čemu se raduju i pripremaju.






Tekst i foto: Marija Purgar

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: