Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Izmjene Zakona o prekršajima: MUP će strože kažnjavati prosjačenje, tučnjavu, ali i prostituciju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65674
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.03.2023. 11:27 
Naslov:  Izmjene Zakona o prekršajima: MUP će strože kažnjavati prosjačenje, tučnjavu, ali i prostituciju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iz MUP-a su najavili izmjene zakona, a koje se odnose na iznose kazni.

Novčane kazne za prekršaje protiv javnog reda i mira, među kojima su i odavanje prostituciji, isticanje simbola kojima se remeti javni red i mir, skitnja ili davanje alkohola mlađima od 16 - a koje sada iznose od 20 do 170 eura - višestruko će se povećati - piše Jutarnji list.

O kojim je iznosima riječ, iz MUP-a ne otkrivaju, no ističu da kazne kakve su sad propisane nemaju odvraćajući učinak za počinitelje, nisu usklađene s kaznama za druge vrste prekršaja, poput onih prometnih (kazne za prekoračenje brzine idu do 2650 eura), te nisu u skladu sa zatvorskim kaznama, koje postojeći zakon propisuje za ista djela.

- Uočava se veliki nerazmjer između propisane visine novčane kazne u odnosu na mogućnost izricanja kazne zatvora. Naime, kazna zatvora je sama po sebi teža vrsta sankcije i predviđena je za "teže" prekršaje pa bi iz tog razloga i novčane kazne u tim prekršajima trebale biti propisane u većim iznosima - kažu iz MUP-a.

Kada je riječ o prostituciji, MUP će predložiti još strože kažnjavanje samih prostitutki. Naime, Hrvatska kažnjava seksualni odnos za novac dvoje punoljetnih osoba, s time da se kažnjava isključivo osobu koja prodaje seksualnu uslugu, a kupac nije ni u kakvom kažnjivom djelu.


Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: