Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zbrinjavanje napuštenih pasa u središtu koordinacije grado/načelnika

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65446
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.03.2023. 10:41 
Naslov:  Zbrinjavanje napuštenih pasa u središtu koordinacije grado/načelnika
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Redoviti radni sastanak čelnika Osječko-baranjske županije i 42 jedinice lokalne samouprave s područja županije (7 gradova i 35 općina) održan je u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku. Na dnevnom redu bilo je sedam točka od kojih su najveću pozornost dobile one u kojima se raspravljalo o kontroli mikročipiranja pasa i kontroli držanja kućnih ljubimaca te ugovorima za zbrinjavanje napuštenih pasa i osnivanju lokalnih skloništa u Osječko-baranjskoj županiji.

- Izuzetno je važno da na ovakvim sastancima razgovaramo i prokomentiramo sve ono što muči načelnike i gradonačelnike te da zajednički pronađemo rješenja. Jedna od tema koja je u domeni jedinica lokalne samouprave, a o kojoj je danas bilo riječi je zbrinjavanje napuštenih pasa, za što treba naći mogućnosti i modele trajnog rješavanja tog problema – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Lucija Baraban iz Udruge Pobjede naglasila je kako postoje načini na koje se može prevenirati problem napuštenih životinja.

- Većina pasa koje se zbrine na području naše županije, završi u našem skloništu, skloništu Udruge Pobjede koji je kapaciteta 180 pasa. Naime, ukupno su u skloništima tijekom 2022. godine završila 663 napuštena psa, od čega 302 u našem skloništu, a to se sve može prevenirati. Proračuni općina i gradova mogu se rasteretiti uz adekvatnu brigu o kućnim ljubimcima. Tu prije svega mislim na redovnu kontrolu mikročipiranosti pasa po kućanstvima, obilaskom svih kućanstava koje treba obaviti komunalni redar te poštovanje odluke o načinu i uvjetu držanja kućnih ljubimaca, ali i propisivanje obvezne kastracije kao metode prevencije novih napuštenih i neželjenih pasa na našem području – istaknula je Baraban.

Ostale točke dnevnog reda ticale su se Javnih poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području OBŽ, Javnih poziva za dodjelu potpora za razvoj Koncepta pametnih sela na području OBŽ, izmjena i dopuna Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te stambenih kredita u funkciji poticanja gospodarstva.

- Želja nam je dodatno uputiti načelnike i gradonačelnike o potporama koje Osječko-baranjska županija nudi iz svih sektora kako bi oni mogli obavijestiti eventualne korisnike o različitim mogućnostima koje pružamo. Kontinuirano ulažemo u razvoj poljoprivrede, gospodarstva, obrazovanja i drugih grana kako bismo osigurali preduvjete za još snažniji napredak svih krajeva naše županije – zaključio je zamjenik župana Josip Miletić.


Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: