Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



EFOS: Europski tjedan novca 2023.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.03.2023. 9:04 
Naslov:  EFOS: Europski tjedan novca 2023.
29.03.2023. 11:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Studentska udruga Financijski impuls koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i ove godine, već tradicionalno obilježava Europski tjedan novca te kao takva predstavlja jednog od značajnijih, ako ne i najznačajnijeg nositelja financijske pismenosti na istoku Hrvatske.

Ovogodišnji program Europskog tjedna novca obilježit će se u srijedu, 29. ožujka 2023., na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u poznatom svečanom dijelu fakulteta, Auli glagoljice. Službeni dio programa počinje u 11:30h, a članovi udruge su za sve zainteresirane posjetitelje pripremili zanimljiv sadržaj koji će i ove godine obogatiti financijsko znanje i ponašanje prisutnih posjetitelja. Tema ovogodišnjeg Europskog tjedna novca na osječkoj ekonomiji je financijska pismenost, s naglaskom na mirovinski sustav i njegovu održivost.

Nakon uvodnih riječi uprave fakulteta i predsjednika udruge, Peje Bosnića, okupljeni će imati priliku čuti zanimljive pokazatelje i rezultate istraživanja vezanog uz financijsku pismenost koje će im predstaviti gospođa Anja Tkalčević, analitičarka u Direkciji za praćenje zaštite potrošača i edukaciju u Sektoru za sistemske rizike i zaštitu potrošača u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga. Nakon interesantnih rezultata istraživanja okupljene očekuje panel rasprava pod nazivom „Mirovinski sustav Republike Hrvatske-Mirna starost ili neizvjesna budućnost?“ na kojemu će sudjelovati gospođa Dijana Bojčeta Markoja, direktorica Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, gospođa Branka Bjedov Kostelac, glavna savjetnica Sektora za sistemske rizike i zaštitu potrošača u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga te doktor znanosti, gospodin Dražen Novaković, poslijedoktorand na Katedri za financije i računovodstvo Ekonomskog fakulteta u Osijeku, a moderator panela će biti predsjednik udruge, Pejo Bosnić.

Cilj događaja je svima okupljenima još jednom ukazati na važnost financijske pismenosti kao sastavnog dijela života svakog čovjeka te potaknuti građane da na vrijeme počnu razmišljati o mirovini i dobrovoljnoj štednji kao potencijalnom rješenju za lošiju demografsku sliku koja zasigurno s vremenom uzdrmava mirovinski sustav svake zemlje u kojoj do nje dođe.

Republika Hrvatska posljednjih godina se bori sa negativnim demografskim trendovima te trenutni omjer osiguranika i umirovljenika dugoročno nije održiv pa tako u ovom trenutku za mirovinu 1 umirovljenika rade 1,2 zaposlenika zbog čega je sve izraženija individualna odgovornost za vlastitu financijsku budućnost, a odlično mjesto za čuti korisne savjete kako dočekati mirnu starost bit će Ekonomski fakultet u Osijeku, 29. ožujka.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: