Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



SD Zrinjevac: Futsal Osijek - Futsal Dinamo

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.03.2023. 8:32 
Naslov:  SD Zrinjevac: Futsal Osijek - Futsal Dinamo
17.03.2023. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Regularni dio natjecanja u 1.HMNL polako se bliži kraju. Vikend pred nama donosi susrete 16. kola u kojima gledamo žestoku bitku za hvatanje pozicija. Što se tiče dna tablice: Universitas je zakucan za dno i sele iz elitnog društva, dok će po svemu sudeći preživljavanja u eliti Torcida tražiti u doigravanju. Zahvaljujući sjajnim partijama ove sezone, prije svega partijama na domaćem parketu Futsal Osijek pronašao je svoje mjesto pod zvijezdama. Nakon 15 odigranih kola “bijelo-plavi” su na sjajnoj sedmoj poziciji. Ista pozicija prije svega osigurava opstanak koji je bio primarni cilj po povratku u ligu, a s druge strane ista pozicija vodi u nastavak natjecanja i play off osam najboljih momčadi. U gornjem domu prvenstvene ljestvice je gužva za prva tri mjesta za koja se bor Square, Novo Vrijeme i Olmisssum, dok četvrtu poziciju trenutno drži Futsal Dinamo, koji ovaj petak, 17. ožujka 2023. stiže na Zrinjevac!

U sklopu 16. kola Futsal Osijek će u petak 17. ožujka 2023. s početkom od 20:00 ugostiti Futsal Dinamo na Zrinjevcu. U sklopu 1.HMNL ova dva kluba međusobno su se sastala pet puta. Prvi službeni susret odigran je 09.11.2018. u Zagrebu a završio je uvjerljivom pobjedom Dinama od 5:1. U preostala četiri susreta dva puta su podijeljeni bodovi a dva puta je slavio Dinamo. Upravo posljednji susret pokazao je koliko je Dinamo kvalitetan, pogotovo, kada igraju pred domaćom publikom koja je njima svakako “šesti” igrač u polju. Upravo od toga trenutka i te pobjede krenuo je lagan uspon Dinama u formi i vraćanje na zacrtane staze. Plavi iz Zagreba tako ne znaju za poraz od 9.12. prošle kalendarske godine, nadodajmo tome kako im se u prijelaznom roku pridružio Tihomir Novak o kojemu ne treba previše trošiti riječi. Dinamo je trenutno na četvrtoj poziciji prvenstvene ljestvice sa svega tri boda više od Futsal Osijeka koji je trenutno sedmi, upravo to bit će jedan od motiva za pobjedu. Osijek ove sezone igra neprikosnoveno na svom parketu u svom domu, Zrinjevcu! Rijetki su uspjeli otrgnuti bod, no sva tri nije uspio nitko ove sezone! Prošli vikend Osijek je pokazao koliko je složna i kvalitetna momčad, došli su do prve gostujuće pobjede koja gotovo garantira plasman među osam najboljih, konačno se momčad ekipirala i uspijela otići na gostovanje kompletna; izostao je Damjanović zbog odrađivanja suspenzije.

Futsal Osijek je pokazao da može! Prethodna dva kola “bijelo-plavi” imali su dvije utakmice u koje stane cijela sezona. Dva kluba s juga zemlje, dva nimalo bezopasna kluba puna kvalitetnih pojedinaca, postali su glavne prepreke Osijeka u regularnom dijelu. Prva na redu bila je Torcida koja je prethodno izbacila Osijek iz kupa i ugasila snove u turniru osam najboljih nedavno odigranom u Zagrebu. Upravo su taj poraz kao i borba za plasman u nastavak prvenstva, uz sjajnu podršku s tribina bili glavni motori pobjede na Zrinjevcu u kojemu je pala Torcida! Bio je to prvi korak za ispunjavanju cilja, mali za čovječanstvo ogroman za Futsal Osijek i vjernu ih Kohortu. Sljedeći korak bio je put Splita i susret s Universitasom koji samo čeka kraj sezone, kraj agonije. Takav protivnik nije nimalo bezazlen, nemaju što izgubiti; igraju otvorena garda željni nadmetanja a put u Split ionako je iscrpan i odradi svoje. Momčad Osijeka skupila je glave, konačno otišla kompletna na gostovanje, imala na umu koliko bi tri boda iz grada podno Marjana značila. Konačno, “bijelo-plavi” su predvođeni Limom u sjajnom susretu potopili domaćina, pokazali sjajnu igru i zajedništvu, a kao produkt svega toga došla je krucijalna pobjeda!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: