Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tijekom vikenda policija evidentirala više od 230 prekršaja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.02.2023. 11:09 
Naslov:  Tijekom vikenda policija evidentirala više od 230 prekršaja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala samo materijalna šteta.

Prometne nesreće dogodile su se na području Đakova.

Na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa tijekom vikenda je evidentiran 21 vozač (19 vozača osobnog automobila, jedan vozač bicikla i jedan vozač teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola evidentirano je još 230 prekršaja od kojih 120 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanje pod zabranom, dva prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 66 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 5. veljače, u 00,16 sati u Ulici Svetog Roka, u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen 24-godišnjak iz Osijeka koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2159 kg. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,48 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

U nadzoru prometa u petak 3. veljače u 13,50 sati na državnoj cesti broj 34, između Viljeva i Donjeg Miholjca, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 64-godišnjak iz Donjeg Miholjca.

Vozač se kretao brzinom od 126 km na sat, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 60 km na sat. Daljnjom kontrolom kod istoga je utvrđena prisutnost od 1,18 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

U Đakovu jučer u 3,50 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Tridesetogodišnji vozač osobnog automobila iz Đakova uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost od 2,23 promila alkohola u krvi. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.040 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova - izvijestili su iz policije.


Foto: Osijek031/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: