Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Slavonci ponovno po benzin idu u BiH

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.02.2023. 9:52 
Naslov:  Slavonci ponovno po benzin idu u BiH
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Da Slavonci već godinama u kupovinu idu u susjednu BiH i nije novost. Zbog nižih cijena pojedinih proizvoda, poput hrane, pića, lijekova, duhanskih proizvoda, ali i goriva, Slavoncima godinama idu put Bosne i Hercegovine kako bi uštedjeli koju tada kunu u kućnom budžetu.

Kada je riječ o gorivo, u posljednjih nekoliko mjeseci odlaze slabije jer su se cijene skoro pa izjednačile, doduše neke vrste goriva su u BiH i skuplje.

No, s obzirom na trenutno skuplje gorivo, Slavoncima se ponovno isplati ići po gorivo u BiH.

"Na crpkama u BiH benzin je 0,11 eura jeftiniji. Primjerice, na crpki Brčko gasa u Bosanskom Brodu litra benzina stoji 2,5 KM. S obzirom na to da tečaj eura u trgovinama s druge strane granice iznosi 1,93 KM, lako je izračunati da će onaj tko napuni spremnik do vrha (45 litara) uštedjeti gotovo pet eura. Na uštedu, međutim, ne mogu računati vlasnici dizelaša, jer je cijena te vrste goriva jednaka i u Hrvatskoj i u BiH, odnosno 1,51 euro po litri." piše Večernji list.

Zbog znatno nižih cijena pojedinih proizvoda, osobito duhana, lijekova, hrane i pića, Slavonci se već godinama odlučuju za šoping u susjednoj BiH. Pogodnost prekogranične kupnje je i povrat poreza na dodanu vrijednost, koji se u BiH obračunava po jedinstvenoj stopi od 17 posto. Pravo na povrat PDV-a strani državljani ostvaruju kupnjom robe u vrijednosti od najmanje 100 KM.

Naravno, nakon što se limeni ljubimac "nahrani", iz BiH se ne može otići bez dobrih ćevapa.


Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: