Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zoološki vrt Osijek održao edukativni program iz područja zaštite prirode

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOva tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.01.2023. 13:48 
Naslov:  Zoološki vrt Osijek održao edukativni program iz područja zaštite prirode
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu projekta koji provodi Unikom d.o.o., „Unaprjeđenje postojećih i uspostava novih kapaciteta za smještaj i brigu o jedinkama životinja koje se zbrinjavaju u oporavilištu Unikom d.o.o. – Radna jedinica Zoološki vrt“, koji je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, održana su predavanja i edukativne radionice za učenike srednjih škola. U sklopu aktivnosti širenja svijesti javnosti o očuvanju vrsta koje se zbrinjavaju u oporavilištu, uspostavljena je suradnja s Odjelom za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji je izradio priručnike i program edukacije, te s Poljoprivrednom i veterinarskom školom i Prirodoslovnom gimnazijom Ruđer Bošković iz Osijeka čiji učenici su sudjelovali u istima.

Predavanja u školama i radionice u prostoru Zoološkog vrta Osijek održavale su se tijekom listopada i studenog, a tema je bila „Očuvanje divljih strogo zaštićenih vrsta životinja s prostora RH zbrinjavanjem u oporavilištima“.

Predavanja i radionice održali su mr. sc. Ivana Vrućina, doc. dr. sc. Goran Vignjević i Ramona-Ana Davidović, mag. prot. nat et amb. s Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Na predavanjima je sudjelovalo ukupno 174 učenika, dok je na radionicama sudjelovalo njih 170.

Glavni cilj edukativnog programa bio je ojačati svijest srednjoškolskih učenika o značaju očuvanja divljih strogo zaštićenih i ugroženih životinjskih vrsta s prostora RH kroz upoznavanje sa strogo zaštićenim životinjskim vrstama, njihovom biologijom, ekologijom, razlozima njihove ugroženosti i zaštite, potrebi očuvanja njihovih staništa te načinima zbrinjavanja ozlijeđenih divljih životinja koje se liječe/oporavljaju u oporavilištima.

[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: