Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sedam medalja na PH za mlađe juniore: Mia Wild ponovo ruši državni rekord, a Stjepan Tarcal prvak Hrvatske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.01.2023. 20:02 
Naslov:  Sedam medalja na PH za mlađe juniore: Mia Wild ponovo ruši državni rekord, a Stjepan Tarcal prvak Hr
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske u dvorani, održanom ove subote (21.1.2023. g.) u Zagrebu, u disciplinama se nisu izmjenjivali samo osvajači medalja, nego i državni rekorderi.

Nesvakidašnju je "lavinu" pokrenula Mia Wild, članica AK "Slavonija-Žito" Osijek, i to u kvalifikacijskoj utrci na 60m s preponama, gdje postavlja novi dvoranski mlađejuniorski državni rekord (8,31). Nedugo iza nje, trči Varaždinka Jana Koščak koja ga u kvalifikacijama popravlja za jednu stotinku, da bi ga u finalu dovela do konačnih 8,26, što ujedno odlučuje o plasmanu na ovom prvenstvu (pa Wild biva druga s rezultatom 8,33 u finalu).

Uz državni plasman, rezultati ih smještaju na dva vodeća mjesta u svijetu (u disciplini i uzrastu). Mia je, s preponaškim, kombinirala utrke na 60m pa kvalifikacije trči 7,56, a finale 7,68, čime i ovdje zaslužuje titulu državne viceprvakinje.

Skok s motkom donosi čak tri medalje, a za onu najsjajniju pobrinuo se motkaš Stjepan Tarcal koji prvak države postaje zahvaljujući preskoku od 4,00m. Na istom postolju, uz osvojenu broncu, bio je i Jakov Maričak (3,40m), a jednak uspjeh, ali u ženskoj konkurenciji, ostvaruje Laura Azenić. Do bronce dolazi s preskočenih 2,80m.

Kako se atletičari ovog kluba vole "družiti" po postoljima, uz drugoplasiranu Wild, na postolje staje trećeplasirana Patricija Kladarić u utrci 60m s preponama (9,16).

Za kraj, broncama se okitila mlađejuniorska postava na 4x400m u sastavu: Ivano Škurla, Milan Glodić, Leon Lončar i Roko Dimić. Rezultat vrijedan bronce bio je 3:44,39.


Tekst i foto: AK Slavonija Žito

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: