Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania: Dokumentarni film "Skriveni Vanka - na tragu jedne opsesije"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.11.2022. 18:36 
Naslov:  Kino Urania: Dokumentarni film "Skriveni Vanka - na tragu jedne opsesije"
28.11.2022. 20:15
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dokumentarni film "Skriveni Vanka - na tragu jedne opsesije", redatelja Branka Ivande održat će se u ponedjeljak, 28. studenog 2022. s početkom u 20:15 sati u kinu Urania.

Nakon filma održat će se razgovor s redateljem filma Brankom Ivandom. Cijena redovne ulaznice za svaku projekciju iznosi 25 kn, dok studenti i umirovljenici plaćaju ulaznicu 20 kn.

Dokumentarni film Skriveni Vanka - na tragu jedne opsesije, redatelja Branka Ivande uz priču povjesničarke umjetnosti Nevenke Posavec Komarica, povezuje skrivena blaga fundusa muzeja Grada Zagreba, Korčule, Pittsburgha i Pennsylvanije. Filmskim jezikom oživljava zanimljive legende i priče zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti i života europskih plemićkih obitelji vezanih za Zagreb i Hrvatsku. Autori filma ovim putem pozivaju na suradnju i pomoć u razjašnjavanju tajne ovog slikara čije su freske u crkvi Sv. Nikole u Pittsburghu zaštićeni spomenik američke kulture.

Kakav je osjećaj naći se okružen sitnicama među kojima je jedan umjetnik stvarao ili prepoznati atmosferu ateljea s neke od njegovih slika? Kako je otkriti skriveno blago umjetnika koji je naslikao jednu od najljepših freski u Americi, u crkvi sv. Nikole i to predati obitelji, dugo nakon njegove smrti? Što Vanka piše svojoj prijateljici u nikad dešifriranim pismima?

Odgovore na ova i još mnoga pitanja donosi upravo dokumentarni film Skriveni Vanka - na tragu jedne opsesije, čija se distribucija očekuje idućeg proljeća u Sjedinjenim američkim državama.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: