Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



8. ReArt festival - Zimsko izdanje [2022.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.11.2022. 8:34 
Naslov:  8. ReArt festival - Zimsko izdanje [2022.]
17.12.2022. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[13.12.2022.] Nadolazećeg vikenda, točnije 17. prosinca 2022. godine ekipa iz Udruge REART priprema pravu blagdansku kreativnu poslasticu. U predbožićno vrijeme, kreativci, umjetnici, dizajneri, obrtnici i mali poduzetnici iz Slavonije i Baranje, ali i šire, već tradicionalno dolaze predstaviti svoj rad i vještine na zimskom izdanju ReArt festivala koje će se održati u Kulturnom centru u Osijeku, 17. prosinca 2022. godine od 09 do 19h!

Vodeći se idejom “Misli globalno - kupuj lokalno” platforma ReArt festivala predstavlja male, nezavisne kreativce, dok ujedno nudi i svim građanima mogućnost da na jednom mjestu pronađu jedinstvene blagdanske poklone kojima podržavaju male proizvođače!

Ovogodišnji festival predstavlja 22 izlagača kreativnog sajma različitog spektra umjetnika, obrtnika i kreativaca. Moći ćete vidjeti proizvode poput nakita od srebra, bakra, drveta, gramofonskih ploča, keramike ili polimerne gline. Zatim modnog dizajna i odjevnih predmeta, keramike, ukrasnih i dekor predmeta blagdanskih i za svakodnevnu uporabu, biljnu kozmetiku i sapune. Zanimljivi umjetnički dio s umjetničkim slikama, grafikama i crtežima gdje umjetnici stvaraju na samom festivalu.

Uz kreativni sajam u bogatom programu mogu se pronaći zanimljive radionice, izložbe, predavanja, kao i umjetnički i glazbeni program.

Na radionicama “uradi sam kulture” posjetitelji mogu naučiti nove vještine u izradi različitih predmeta, poput radionice izrade „Stickera” umjetnika Mane Mei-a (Maria Miličića) aktivnog sudionika hrvatske graffiti scene. Zatim kreativne radionice „Bookmarkeri” zimskih motiva pod vodstvom Marte Džaje iz M-arta. Radionice vode kreativci, umjetnici i stručnjaci, a sudjelovanje na većini radionica potpuno je besplatno. Svake godine ReArt ima i predstavljanje drugih organizacija gdje će se ove godine predstaviti društvo „Naša djeca” grada Osijeka sa svojim kreativnim rukotvorinama. Plesni studio Shine uključen je i ove godine s predstavljanjem magičnog zimskog plesa pod nazivom „Shine Snowman” koji će nas zaokupiti tijekom prijepodneva.

Da ReArt stavlja naglasak na reciklažu i ponovno korištenje stvari kako bi se potaklo očuvanje okoliša i naše Planete, jasno je i iz samog imena (REciklirati) festivala, a upravo zato se ove godine poziva građane da sami ponesu svoju šalicu na ReArt festival kako bi si mogli napraviti kavu ili čaj na samom festivalu!

Nakon programa u Kulturnom centru, kraj ovog zimskog izdanja očekuje se u subotu u 21 sat u prostorima Udruge Slama na ReArt džemper partiju u suradnji s već dobro poznatom inicijativom Slamanje! Uz otvorenje izložbe umjetnika Mane Meia pod nazivom „Distrakcija apstrakcijom” uz glazbu noise rock benda Nemeček, DJa Cyber Steel i DJa Problem dovest će nas u završetak ReArta i odabir najboljeg/najgoreg džempera na partiju!



[24.11.2022.] ReArt festival - zimsko izdanje održat će se u Kulturnom centru Osijek u subotu, 17. prosinca 2022. u vremenu od 9 do 19 sati.

U sklopu zimskog izdanja festivala bit će prilike za druženje uz umjetnike, kreativce i rukotvorce svih usmjerenja. ReArt sada već 8. godinu okuplja spektar različitosti kulturne industrije kroz kreativni sajam, stoga možete pronaći proizvode produkt i modnog dizajna, dekor i suvenire, igračke ili registriranu biljnu kozmetiku. Prepoznatljivost je u brandovima koje ćete moći upoznati kao i ljude koji stoje iza kvalitete svoga branda.

Uz ReArtov popratni program bit će i kreativne radionice uz prikaz nastanka određenih kreativnih radova kao i vizualni ambijent, izložbe, glazba i večernji već tradicionalni "Džemper party" koji će se održati na lokaciji udruge Slama u sklopu "Slamanja" organizacije.

Organizacija by Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART s Kulturnim centrom Osijek uz podršku Grada Osijeka.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: