Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nastavak stipendiranja studenata na području Slavonije, Baranje i Srijema

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.11.2022. 13:19 
Naslov:  Nastavak stipendiranja studenata na području Slavonije, Baranje i Srijema
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u utorak, 22. studenoga 2022. godine, s rektorom Sveučilišta u Slavonskom Brodu Ivanom Samardžićem, dekanom Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek Krunoslavom Zmaićem, dekanom Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek Jurislavom Babićem i dekanom Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Borislavom Miličevićem potpisala Anekse Sporazuma o suradnji temeljem kojih će se i u akademskoj godini 2022/2023 stipendirati studenti biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Stipendija iznosi 10 tisuća kuna po studentu za akademsku godinu, a omogućena je redovitim i izvanrednim studentima 2. i 3. godine preddiplomskih studija i 1. i 2. godine diplomskih studija iz područja biotehničkih znanosti (polja: agronomija, biotehnologija, prehrambena tehnologija i nutricionizam), koji su u akademskoj godini za koju se dodjeljuje stipendija prvi puta upisali godinu studija. Ukupna planirana vrijednost Javnog poziva iznosi 9 milijuna kuna.

Prilikom potpisivanja Sporazuma ministrica Vučković je istaknula kako viša razina obrazovanja poljoprivrednika izravno doprinosi većoj produktivnosti i rastu konkurentnosti poljoprivrednog sektora te da u tom kontekstu Ministarstvo poljoprivrede kontinuirano stimulira i podržava mlade i njihov interes za bavljenje poljoprivredom. Naime, od 2019. godine objavljuje se javni poziv visokim učilištima za dodjelu bespovratnih sredstava za stipendiranje studenata iz područja biotehničkih znanosti, a u tu svrhu je u protekle tri akademske godine iz državnog proračuna osigurano 24,7 milijuna kuna.

Projekt stipendiranja studenata dio je Razvojnog sporazuma „Slavonija, Baranja i Srijem“, a Sporazumom je definirana suradnja Ministarstva s pojedinim visokim učilištem u području obrazovanja koje doprinosi ostvarivanju održivog razvoja poljoprivrede te njezinoj gospodarskoj, ekološkoj i društvenoj ulozi kao strateškoj grani hrvatskog gospodarstva.

Potpisivanje Sporazuma u suradnji povod je i za objavu novog Javnog poziva, čiji detalji se nalaze na poveznici, uz Upute za prijavitelje. Javni poziv za prijave studenata visokim učilištima otvoren je do 2. prosinca 2022. godine, a Javni poziv za prijave visokih učilišta Ministarstvu do 9. prosinca 2022. godine.


Tekst: Ministarstvo poljoprivrede
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: