Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



FFOS: Predavanje i panel rasprava "Role of intellectuals at the time of international conflicts - marking the 100th anniversary of the awarding of the Nobel Peace Prize to Fridtjof Nansen"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.10.2022. 10:25 
Naslov:  FFOS: Predavanje i panel rasprava "Role of intellectuals at the time of international conflicts
06.10.2022. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predavanje i panel rasprava "Role of intellectuals at the time of international conflicts - marking the 100th anniversary of the awarding of the Nobel Peace Prize to Fridtjof Nansen", održat će se u četvrtak, 6. listopada 2022., u 18:00 sati u Maloj vijećnici Filozofskog fakulteta Osijek, dvorana 39 (Lorenza Jägera 9, Osijek), a bit će ga moguće popratiti i putem sljedeće Zoom poveznice: https://us06web.zoom.us/j/81758561659?pwd=bXNDdGx1dFcwUWxDN2dZS1dYWXVMUT09. Događaj organiziraju Centar za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta Osijek i Nansen dijalog centar Osijek.

Događaj će imati dva dijela. U prvom će biti održana dva predavanja: biografsko predavanje o Fridtjofu Nansenu, s posebnim naglaskom na njegov mirovni i humanitarni rad, koje će održati Unn Irene Aasdalen, profesorica međunarodne politike i povijesti umjetnosti na Nansen Akademiji; i predavanje Nasljeđe Fridtjofa Nansena kroz rad Nansen Akademije danas i doprinos mirovnom radu na zapadnom Balkanu i u Ukrajini, koje će održati prof. Steinar Bryn, bivši dekan Nansen Akademije i mirovni radnik koji je zadnjih 20 godina aktivno uključen u zagovaranje dijaloga i u rad na mirovnim procesima i mirovnom obrazovanju, kako na Balkanu tako i u Ukrajini. U drugom dijelu događaja održat će se panel rasprava koju će voditi Nikica Torbica, magistar edukacije povijesti.

Predavanja se održavaju povodom obilježavanja 100-te obljetnice dodjele Nobelove nagrade za mir Fridtjofu Nansenu, koju je zaslužio izradom prve putovnice za izbjeglice.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: