Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Trogirani s punim plijenom odlaze iz Zrinjevca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65704
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.10.2022. 11:59 
Naslov:  Trogirani s punim plijenom odlaze iz Zrinjevca
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Rukometaši Osijeka poraženi su u svom Zrinjevcu. U okviru četvrtog kola Paket24 Premijer lige-Lige B, uspješnija je bila momčad Trogira koja je slavila s 34:26.

Osječani nisu dobro otvorili ovu utakmicu. Držali su izjednačen rezultat do šeste minute, a onda su gosti počeli dominirati i napravili sjajan niz. U sljedećih sedam minuta postigli su pet uzastopnih pogodaka dok rukometaši Osijeka nisu imali dobrog učinka pa je na semaforu u 13. minuti stajalo 3:8. Osječki trener Damir Eklić odmah je pozvao time-out koji je ponovno dobro djelovao na njegovu momčad. Ekipa se stabilizirala, obrana je bila sve uspješnija, zaredali su par dobrih akcija, a onda je u 21. minuti Čičak s devet metara pogodio za 10:11 i smanjio na minimalni zaostatak.

Do kraja prvog dijela susreta Osječani su u nekoliko navrata bili na „minus jedan“, no nisu uspjeli izjednačiti. U posljednjoj minuti zaredali su nekoliko nepromišljenih pogrešaka, a ekipa kao što je Trogir to je uspješno kaznila pa se na odmor otišlo s 14:18.

Pokušali su Eklićevi izabranici u drugom poluvremenu nastaviti sa svojom igrom i izvući neki povoljniji rezultat, ali bila je to jedna od onih utakmica kada jednostavno ne ide. David Čičak odigrao je sjajnu utakmicu, a u prvih deset minuta drugog poluvremena postigao je šest pogodaka i vukao svoju momčad. Ipak, Trogirani su u 49. minuti pobjegli na „plus sedam“, a naši rukometaši tu razliku više nisu uspjeli dohvatiti. U zadnjih desetak minuta trener Eklić pružio je priliku mladim igračima, a semafor je nakon posljednjeg sučevog zvižduka pokazivao 26:34.

Čičak vukao momčad s deset pogodaka, slijedi gostovanje kod Moslavine

Najučinkovitiji u domaćim redovima bio je sjajni David Čičak s deset postignutih pogodaka. Roko Purić četiri je puta tresao protivničku mrežu, a Kuštrim Ninaj i Matej Radović po tri puta su se upisali u strijelce. Vujović je pak zabilježio deset obrana.

Gostujući trener Boris Popović naglasio je da je utakmica bila teža i zahtjevnija nego što se čini po rezultatu. Istaknuo je ključnu koncentraciju svoje momčadi, ali i pohvalio Osijek kao mladu i upornu ekipu koja svaki napad igra na glavu. Ipak, naš trener Damir Eklić nije mogao biti tako zadovoljan nakon susreta:

- Trogir je potpuno zasluženo slavio, mi smo danas bili loši. Teško je, znate, mi svaku utakmicu moramo igrati na 100 posto. Mi nismo favoriti ni protiv koga u ovoj ligi i teško je svaku utakmicu, u svim segmentima, ginuti. Ja ne kažem da dečki nisu htjeli, nego se jednostavno dogodi, kao danas nama, da vam jedan period utakmice ništa ne ide. Ne možete zabiti gol, sve ulazi protivničkoj ekipi i onda ekipa ovakve kvalitete kao što je Trogir to iskoristi. Ja ne znam tko je pomislio kroz medije da smo mi kao neki favoriti, ne znam zašto. Iskreno, to je odlična ekipa i takva ekipa kažnjava protivničke pogreške, a onda je rezultat takav kakav je. Danas smo bili jako loši i to ćemo između sebe popraviti, ističe šef stručnog stožera.

Pobjeda u Bjelovaru pa poraz od Trogira na Zrinjevcu, miješaju se emocije u krugovima RK Osijeka, no za jednu tako mladu ekipu ovo je dio sportskog rasta i razvoja. Ono što je najbitnije jest da Eklićevi igrači nastave svaki trening i utakmicu davati sve od sebe, a onda će i bodovi doći. Nova prilika za njihovo osvajanje ionako stiže već idući vikend kada je na rasporedu gostovanje kod Moslavine.


Tekst i foto: SMART agencija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: