Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro započinju radovi na koncertnoj dvorani Kulturnog centra Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.09.2022. 8:48 
Naslov:  Uskoro započinju radovi na koncertnoj dvorani Kulturnog centra Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Potrebna sredstva za početak radova na dovršetku i opremanju najveće i najmodernije koncertne dvorane na istoku Hrvatske konačno su osigurana, izvještava Osječka televizija.

Iako je uređenje interijera i opremanje Kulturnog centra Osijek započelo u rujnu 2019., a već godinama je i domaćin brojnih događanja, Centar još uvijek nije u potpunosti dovršen. Ostali su fini radovi i opremanje najmodernije koncertne dvorane u ovom dijelu Hrvatske, koja se nalazi na prvom katu, a preduvjeti za početak konačno su ispunjeni zahvaljujući sredstvima dobivenima putem natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Kako ističe David Krmpotić, pročelnik Upravnog odjela Grada Osijeka za financije, procijenjena vrijednost radova je 14 milijuna kuna, od čega je 5,8 mil. ugovoreno preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondove EU, dok je ostatak sredstava osiguran u gradskom proračunu.

U gradskoj upravi se također nadaju pozitivnoj prijavi na javni poziv koji je raspisalo Ministarstvo kulture kako bi koncertna dvorana predstavljala što manji trošak za građane Osijeka.

Ono što se sada očekuje jest raspisivanje javnog natječaja za odabir izvođača radova što bi se trebalo dogoditi za najviše mjesec dana, do kraja listopada. Prvi natječaj za građevinske i obrtničke radove biti će vrijedan 9 mil. kuna. Obnovit će se pod, napravit će se prekrasna drvena opna duž cijele dvorane tako da će ona vizualno i arhitektonski biti jedna od najljepših u Hrvatskoj.

Po opremanju koncertne dvorane osječki Kulturni centar postat će zaokružena cjelina. Sama dvorana, iako u nazivu stoji „koncertna“, zapravo će biti multifunkcionalna. To će biti dvorana za koncerte, kazališne predstave, ali će se tamo moći održavati i konferencije i druga događanja.

Multifunkcionalna dvorana imat će 425 sjedećih mjesta i najmoderniju audio-vizualnu opremu, a trebala bi biti dovršena do kraja 2024. godine.


Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: