Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U sklopu projekta "Trijezni vozač" djelatnici policije održali predavanje učenicima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2022. 12:15 
Naslov:  U sklopu projekta "Trijezni vozač" djelatnici policije održali predavanje učenicima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu projekta „Trijezni vozač“ djelatnici PU osječko-baranjske održali su kratko predavanje na temu prevencije sigurnosti u prometu. Predavanje se održalo u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog promet, u okviru koje je Republika Hrvatska već poduzela niz aktivnosti na operativnom, preventivnom, edukativnom i međunarodnom planu. Učenici će ujedno i isprobati tzv. “Pijane naočale“ koje simuliraju stanje alkoholiziranosti i utjecaj opojnih droga na samu prosudbu tijekom upravljanja motornih vozila.

Tijekom uporabe naočala učenici su prolazili mini poligon (tzv. osmica), sklapali „ključ-cilindar-brava".

Dok u nastavku projekta dijelili su edukativne letke. Letci su vezani za sigurnost prometa na cestama koji su tematskog karaktera tj. utjecaj alkohola i opojnih droga na prosudbu i samu vožnju motornim vozilom, sigurnost djece u vozilu, korištenje mobilnog uređaja tijekom vožnje, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna brzina kretanja motornog vozila i motocikla.

Nastavno na gore navedeno, kao organizatori projekta, održali su predavanje i podjelu edukativnih letaka u suradnji s djelatnicima HAK Osijek i PU osječko-baranjska kao partnerima projekta, 28. rujna. u prostorijama Učeničkog doma ”Hrvatskoga radiše”, s početkom u 16:00, dok je podjela letaka bila istoga dana, ispred Učeničkog doma ”Hrvatski radiše“.

Tim činom proveli su preventivnu akciju sigurnosti prometa na cestama kao i podjelom edukativnih letaka upozorili vozače na štetnosti i utjecaj opojnih droga na samu prosudbu tijekom upravljanja motornih vozila.






Tekst i foto: Zoran Kon

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: