Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



MI-MODE – Novi projekt Centra za poduzetništvo

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOva tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.09.2022. 9:22 
Naslov:  MI-MODE – Novi projekt Centra za poduzetništvo
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu Javnog poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ dodijeljena su financijska sredstva Centru za poduzetništvo za provedbu projekta „MI-MODE: Mitigacijski model u kriznim situacijama kao odgovor na potrebe lokalne zajednice“. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljen je 19. travnja 2022. godine.

Centar za poduzetništvo provodi navedeni projekt u partnerstvu sa Centrom za mlade Dalj iz Dalja i Udruga Mladih Mali Most iz Pakraca. Svrha projekta je jačanje kapaciteta Nositelja projekta i Partnera kao organizacija civilnog društva aktivnih u lokalnoj zajednici za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima kroz inicijativu mitigacijskog modela kao odgovora na potrebe lokalne zajednice uslijed kriznih situacija.

Projektom se nastoji pridonijeti rješavanju problema s kojim se suočavaju OCD-ovi na području slavonskih županija. Prvenstveno se ističe problem nedostatka kapaciteta OCD-a u pogledu nedostatka dodatnih znanja i vještina koje bi omogućile nesmetano djelovanje, operativno funkcioniranje, pretvaranje ideja u konkretne akcije te prikupljanje sredstava za daljnji razvoj. Tijekom provedbe projekta Nositelj projekta zajedno sa Partnerima jačat će vlastite kapacitete organizacijom edukacija iz područja Kriznog managementa, digitalne transformacije i prilagodbe poslovanja, agilnog vođenja te strateškog planiranja i organizacije poslovanja. Osim jačanja vlastitih kapaciteta, organizirat će se edukacije u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja namijenjene zainteresiranim udrugama u različitim područjima njihovog poslovanja. Također, provodit će se mapiranje potreba i usluga lokalne zajednice s naglaskom na pružanje učinkovitog odgovora u kriznim situacijama. Mapiranjem potreba analizirat će se potrebe udruga iz slavonskih županija u području njihovih djelatnosti i usluga kako bi se izradio adekvatan model učinkovitog reagiranja na krizne situacije. Uz mapiranje udruga, analizirat će se i potrebe korisnika usluga samih udruga. Na temelju mapiranja potreba, izradit će se mitigacijski – mentorski program koji će omogućiti prepoznavanje pojave kriznih situacija, unaprjeđenje poslovanja udruga te adekvatne i pravovremene reakcije i odgovore pri pojavi kriznih situacija. U sklopu projekta planirana je aktivnost provedbe savjetovanja zainteresiranih udruga kao poslodavaca u kriznim situacijama u kojoj će se direktno u obliku individualnog savjetovanja analizirati trenutni problemi istih udruga i pronaći adekvatna rješenja.

Pri završetku projekta, održat će se okrugli stol na kojem će sudjelovati 30 sudionika relevantnih za područje OCD-a i samog poslovanja u svrhu diseminacije rezultata projekta te predstaviti prijedlog aktivnosti kao odgovor na kriznu situaciju.

Ciljna skupina projekta su organizacije civilnog društva koje su uključene u realizaciju projektnog prijedloga, a krajnji korisnici su zaposlenici, volonteri i članovi organizacija civilnog društva.

Ovim projektom nastoji se osigurati stabilnost poslovnih operacija i razina zaposlenosti u udrugama s ciljem postizanja održivog gospodarskog razvoja i ekonomsko-socijalne sigurnosti zaposlenika i članova OCD-a te u konačnici blagostanja lokalne zajednice.

Informacije o projektu:
Naziv projekta: MI-MODE: Mitigacijski model u kriznim situacijama kao odgovor na potrebe lokalne zajednice
Šifra projekta: UP.04.2.1.11.0062
Naziv prijavitelja: Centar za poduzetništvo
Partneri: Centar za mlade Dalj i Udruga mladih “Mali most”
Lokacija projekta: Osječko-baranjska i Požeško-slavonska županija
Trajanje projekta: 12 mjeseci
Ciljna skupina: Organizacije civilnog društva
Ukupna vrijednost projekta: 363.985,89 HRK
Sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda: 309.388,01 HRK
Sufinancira RH iz Državnog proračuna RH: 54.597,88 HRK

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.“

„Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Centra za poduzetništvo i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.“

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za poduzetništvo.“


[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: