Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki HNK ulazi u 116. sezonu sa šest premijera

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.09.2022. 15:47 
Naslov:  Osječki HNK ulazi u 116. sezonu sa šest premijera
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nova, 116. kazališna sezona Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku pod sloganom “Pa nek’ sam krijes na brdimaTina Ujevića službeno je predstavljena na današnjoj konferenciji za novinare.

Okupljene predstavnike medija pozdravila je intendantica Dražena Vrselja uz ravnatelja Drame Miroslava Čabraju koji su najavili premijerne naslove i novine u kazalištu.

Što se slogana tiče, intendantica Vrselja istaknula je kako on označava svjetlost u tami nakon dvije duge pandemijske godine.

Ove sezone osječki HNK priprema šest premijernih naslova od kojih su tri dramska i tri glazbena. Od dramskih predstava premijerno će biti izvedene "Čaruga" u režiji Borisa Svrtana, "Sviraj to ponovno, Sam" u koprodukciji osječkog HNK i Kazališta Virovitica te komedija "Dva u jedan" u režiji Olje Đorđević.

"Ljubavni napitak" u režiji Ozrena Prohića i opereta "Vesela udovica" (koja je posljednji put izvedena u Osijeku 2017. Godine) su glazbene premijere nove sezone, kao i koncert klasične glazbe „Viva opereta“.

Ravnatelj Drame istaknuo je kako već traju probe za prvu ovosezonsku dramsku premijeru, „Čarugu“ Ivana Kušana u režiji Borisa Svrtana te se osvrnuo i na koprodukciju osječkog HNK i Hrvatskog kazališta Pečuh, a produkt te suradnje, predstava „Teror“, premijerno će se izvesti 30. rujna u Pečuhu, a već u siječnju kod nas.

Intendantica je pozvala na upis građanske pretplate koji započinje u ponedjeljka, 26. rujna za postojeće pretplatnike i traje sve do 3. listopada, dok će upis za nove pretplatnike trajati od 3. do 10. listopada.

Intendantica je također predstavila i novost u HNK u Osijeku, upis K-HNK pretplate koji traje do 10. listopada. Riječ je o suradnji s ostalim hrvatskim nacionalnim kućama zahvaljujući kojoj će u ovoj kazališnoj sezoni u osječkom HNK po prvi put biti izvedeno sedam gostujućih predstava.

Na press konferenciji potvrđena je odluka donesena na Gradskom vijeću kako je Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku prešlo u sto postotno vlasništvo Grada Osijeka.

Premijerne naslove i više o K-HNK pretplati pronađite na poveznici.


Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: