Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Rukometaši Osijeka uspješno su odradili prvi tjedan priprema

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65739
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.08.2022. 12:22 
Naslov:  Rukometaši Osijeka uspješno su odradili prvi tjedan priprema
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Rukometaši Osijeka uspješno su odradili prvi tjedan priprema. Tjedan koji je započeo prvim treningom u dvorani završio je prijateljskim ogledom u Našicama s moćnim Nexeom.

Nakon pet dana intenzivnog programa treniranja, izabranici Damira Eklića odigrali su prvu pripremnu utakmicu. S druge strane parketa bio je Nexe, klub sa sjajnim europskim rezultatima i reprezentativnim imenima. Ipak, tu subotu u Športskoj dvorani OŠ kralja Tomislava rezultat je bio u drugom planu.

Trener Damir Eklić htio je isprobati vlastiti kadar pa je priliku dao apsolutno svim igračima koji su doputovali u Našice. Utakmicu je započeo ponajbolji sastav: Vujović, Radović, Zrno, Purić, Čičak, Ninaj i Lukac, sastav koji je vrlo dobro parirao Nexeu. Ipak, naglasak nije bio na rezultatu pa je nakon prvih dvadesetak minuta Eklić uveo potpuno drugu, pomlađenu sedmorku. Do kraja susreta svi su igrači dobili priliku, a trener je dobio malo jasniju sliku vlastitog kadra. Naposljetku, utakmica s protivnikom kao što je Nexe dobra je priprema za ono što igrače Osijeka očekuje u narednoj sezoni.

- Nakon pet dana treniranja odigrali smo utakmicu protiv visokokvalitetne ekipe Nexea, htjeli smo vidjeti gdje je taj vrh europskog rukometa u odnosu na nas. Dobro smo parirali nakon ovih pet dana u kojima smo imali samo dva rukometna treninga. Zadovoljan sam, odigrali smo dobru utakmicu, nitko se nije ozlijedio i sretno idemo dalje. Nexeu želim sve najbolje u ovoj sezoni, a mi ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i za koju godinu odigravati prave derbije s njima, poručio je Eklić nakon susreta u Našicama.

Nastavlja se zahtjevan ritam pa slijedi provjera sa Spačvom

U drugom tjednu ekipa RK Osijeka nastavlja intenzivnim tempom. Uz klasične rukometne treninge, posebna se pozornost posvećuje trkačkom i kondicijskom dijelu.

- Pripreme su tempirane tako da u prva dva tjedna imamo samo dvije utakmice, a nekih 12 treninga tako da nastavljamo istim ritmom. Ovo su ipak pripreme, a ovakve utakmice nas čine boljima, tvrdi šef stručnog stožera.

Na kralju ovog tjedna ponovno ih očekuje prijateljska utakmica. Kao i tijekom prošlih priprema, u Zrinjevac stiže stari znanac – Spačva iz Vinkovaca.

- Spačva je zadržala na okupu sve igrače iz Premijer lige pa će to biti dobra utakmica. Ali, ponavljam – u ovakvim utakmicama se svima daje minutaža, kao što sam i sada dao. Dečki se ipak moraju istrčati. Mi rastemo iz utakmice u utakmicu tako da ćemo spremni dočekati prvenstvo, kaže naš trener.

Prvenstvo kreće tek 10. rujna, a pred rukometašima Osijeka su naporni tjedni treniranja i prijateljskih utakmica. Sljedeća je već u subotu u Zrinjevcu protiv dobro znanog konkurenta iz Vinkovaca.


Tekst i foto: SMART agencija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: