Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Besplatan webinar za odgojitelje o važnosti motoričkog razvoja djece predškolske dobi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65646
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.08.2022. 11:02 
Naslov:  Besplatan webinar za odgojitelje o važnosti motoričkog razvoja djece predškolske dobi
25.08.2022. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i sporta, krajem mjeseca kolovoza Gimnastičko društvo Osijek – Žito provesti će besplatnu online radionicu namijenjenu svim odgojiteljima i odgojiteljicama koji rade s djecom predškolske dobi, ali i svim roditeljima i općoj populaciji zainteresiranoj za temu motoričkog razvoja djece predškolske dobi.

Cilj radionice je osnaživanje odgojiteljskih kompetencija s ciljem provedbe sportskih aktivnosti u ustanovama predškolskog odgoja te informirati sudionike o najučinkovitijim modelima i metodama uključivanje rekreacije u svakodnevan rad.

Smatram da je sportska edukacija neophodna za kvalitetnu provedbu tjelesnih aktivnosti jer osim što je sport branša koja se kontinuirano razvija i istražuje, djeca u predškolskoj dobi su upravo ciljna skupina kojoj je neophodno objasniti pozitivne strane tjelesne aktivnosti i razviti im ljubav i pozitivan stav prema sportu. Vjerujem da bi svaki odgojitelj koji radi s djecom predškolske dobi imao koristi poslušati radionicu jer je osim teorijskog znanja potkrijepljena praktičnim znanjem i primjerima koji su nastali kroz dugogodišnji rad s djecom predškolskog uzrasta“, izjavila je voditeljica radionice, magistra predškolskog odgoja i obrazovanja i učiteljica sportske gimnastike, Nina Baum.

Ključni benefiti redovnog bavljenja sportom u predškolskoj dobi su razvojne prednosti, emocionalne koristi, socijalne beneficije, izgradnja karaktera te pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje djece.

Radionica će se održati u četvrtak, 25. kolovoza 2022. godine u terminu od 18:00 do 19:00 sati. Broj mjesta je ograničen, zato pozivamo sve zainteresirane sudionike, da se čim ranije prijave na sudjelovanje.

Prijaviti se moguće putem poveznice:



Navedena radionica jedna je u nizu aktivnosti u sklopu provedbe projekta „Promocija sportske rekreacije među djecom u sustavu predškolskog odgoja na području Grada Osijeka“ koji ima za cilj informirati roditelje, odgojitelje i djecu o benefitima bavljenja sportom u ranoj životnoj dobi. Provoditelj projekta je Gimnastičko društvo Osijek – Žito, a isti je financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: