Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tvrđa: "Gdje je nestao Kir?"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.07.2022. 18:16 
Naslov:  Tvrđa: "Gdje je nestao Kir?"
07.07.2022. 15:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gdje je nestao Kir?“, događaj koji će se održati u četvrtak, 7. srpnja 2022. u Osijeku, u Tvrđi, na adresi Kamila Firingera 3, u vremenu od 15 do 19 h.

Projekt je zamišljen kao holistički umjetnički pristup jednoj od važnih prešućivanih tema u Slavoniji: gdje je nestao Kir? Ondje gdje društvo utihne, a politika zaniječe, umjetnost i književnost podbace ramena.

Udruge ARLA, REART i PARTWISH ovom se temom bave tako da kroz tri događaja u tri grada različitim aktivnostima i kroz pomno osmišljene sadržaje nastoje kreirati prostor za sjećanje na mirotvorca, kakvih nam uvijek nedostaje.

Književnost, vizualna umjetnost i glazba bit će naši alati za prokopavanje prostora kojima bismo u sadašnjosti i budućnosti napokon mogli kanalizirati i spretnije artikulirati shvaćanje uloge i vrijednosti ovakve osobe u sve nemirnijem svijetu.

Smatramo da oživljavanjem Kira, pokretanjem razgovora o ovoj temi i inzistiranjem na konačnom pronalasku Kirova mjesta u društvu, u fizičkom i kulturnom prostoru, ne doprinosimo samo lokalnoj zajednici, već (hrvatskom) društvu u cjelini. Razgovorom do mira.

Nakon predstavljanja knjige u Zagrebu, drugi dio projekta će se održati u Osijeku, a treći se planira u Đakovu (mjestu gdje je Kir rođen).

Tekst, Knjiga, gitara, razgovor, dobra volja, suosjećajnost, kritičko razmišljanje, kreativnost, ono je što vas očekuje ukoliko posjetite ovaj događaj.

Projekt se provodi kroz platformu Clubture uz potporu Ministarstva kulture i medija HR, Zaklade Kultura nova, odjela za kulturu Grada Zagreba i Nacionalne zaklada za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: