Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GČ Novi grad: Novi vrtići, rješenje komunalne i prometne infrastrukture u Stadionskom naselju…

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.07.2022. 9:34 
Naslov:  GČ Novi grad: Novi vrtići, rješenje komunalne i prometne infrastrukture u Stadionskom naselju…
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je obilježen Dan gradske četvrti Novi grad. Tim povodom zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin održao je radni sastanak s dužnosnicima četvrti te direktorima gradskih tvrtki i pročelnicima.

Vulin je istaknuo niz projekata na kojima će se raditi u idućem razdoblju. Među prioritetima svakako su rješenje višegodišnjeg problema komunalne i prometne infrastrukture u oba djela Stadionskog naselja, rekonstrukcija ulice Brune Bjelinskog, kao i izgradnja novog vrtića na Uskim njivama te proširenje postojećeg na Sjenjaku.

Što se tiče Južnog stadionskog naselja, Vulin je rekao kako je spornih još oko 1300 kvadratnih metara površine koje bi trebale biti javne površine, a u ovom su trenutku privatne parcele. Grad priprema suglasnosti za vlasnike tih parcela kako bi one došle u vlasništvo Grada kako bi on mogao uložiti financijska sredstva u rješavanje problema cestovne infrastrukture.

Isti je problem i na sjevernom dijelu Stadionskog naselja gdje će Vodovod Osijek do kraja godine završiti izgradnju odvodne infrastrukture na onoj strani gdje su parni kućni brojevi u naselju, a do kraja 2023. godine okončat će radove na odvodnji i kanalizaciji u cijelom naselju.

Od vrjednijih projekata na kojima Grad i GČ rade zajedno Vulin je izdvojio rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava na istočnom ulazu u Sjenjak, u Ulici I. G. Kovačića, u duljini od 550 metara čija je ukupna vrijednost oko dva milijuna kuna.

Također, uskoro započinju radovi na proširenju i rekonstrukciji Ulice Brune Bjelinskog gdje su bili česti prometni čepovi zbog uskog kolnika koji će se proširiti s 3,9 metara na 5 metara. GČ ulaže 50.000, a Grad 300.000 kuna u ovaj projekt. Do kraja godine bit će u potpunosti rekonstruirana i Svačićeva ulica od Frankopanske ulice do pružnog prijelaza i raskrižja s Vukovarskom.

Vulin je najavio i kako je Grad prijavio dva dječja vrtića s područja GČ Novi grad na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, a to je dogradnja dječjeg vrtića Sjenčica čiji će kapacitet biti povećan za 42 mjesta, jedna vrtićka i dvije jasličke skupine. Planirana je i izgradnja potpuno novog vrtića na Uskim njivama kapaciteta 116 djece čime će se na području GČ Novi grad riješiti problem nedostatka mjesta u vrtićima.

GČ Novi grad ima dvije tržnice na svom području koje će obje ići u obnovu. Na tržnici na Sjenjaku kod Robne kuće zamijenit će se stare klupe, dok će se na tržnici u Ulici Kralja Petra Svačića jedan dio klupa ukloniti jer ih ima previše, a ostale će se zamijeniti novima te će se cijeli prostor tržnice urediti.

Inače, iz sredstava prioriteta GČ Novi grad ove je godine dobila 540.000 kuna koje će iskoristiti za manje infrastrukturne zahvate.


Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: